O bloggeriță din Germania și-a înscenat propria moarte. Tânără și-a căutat pe Instagram o sosie și a ucis-o

O bloggeriță din Germania și-a înscenat propria moarte. Tânără și-a căutat pe Instagram o sosie și a ucis-o
Foto: captura video.

O tânără de 23 de ani, cu originile germano-irakiene, a pus în aplicare un plan diabolic pentru a-și falsifica moartea. Ea a căutat pe internet o fată de aceeași vârstă și asemănătoare cu ea, pe care a ucis-o. Pentru un moment, a reușit să își înșele familia și autoritățile, făcându-le să creadă că ea este cea decedată, notează The Guardian. Aceasta a fost un caz fără precedent pentru autoritățile germane.

Crima unei sosii

Trupul neănsuflețit al fetei a fost găsit într-un Mercedes, în orașul Ingolstadt, din sudul Germaniei, în august 2022, poliția a identificat-o inițial pe Sharaban K, o cosmeticiană de 23 de ani din Munchen, cu origini irakiene. Însă, chiar dacă rudele acesteia au confirmat identitatea acesteia, un al doilea raport al autopsiei a generat îndoieli.

Ulterior, prin noi investigații, s-a stabilit că victima era de fapt Khadidja O., o bloggeriță algeriană de 23 de ani cu un aspect similar. Cele două femei aveau părul lung, negru și drept, ten asemănător și machiaj intens, ceea ce a determinat poliția să declare că semănau „surprinzător de mult”. Presa germană a numit acest caz „crima unei sosii”.

O bloggeriță din Germania și-a înscenat propria moarte

„Investigațiile ne-au determinat să presupunem că acuzata dorea să se ascundă din cauza unui conflict din familie și și-a înscenat propria moarte în acest mod”, a declarat Veronika Grieser, de la Parchetul din Ingolstadt.

Poliția susține că, înaintea crimei, Sharaban K a încercat să contacteze mai multe femei care semănau cu ea prin intermediul rețelelor sociale, cu diverse scopuri.

Tânăra a încercat să le convingă cu diferite promisiuni să se întâlnească, dar toate aceste încercări au eșuat, până când Khadidja O a acceptat. Aceasta a crezut că ucigașa va cumpăra produse cosmetice. În ziua crimei, Sharaban K și un complice au luat-o pe tânăra bloggeriță cu mașina, iar investigațiile arată că aceștia au convins-o să meargă cu ei într-o pădure unde au ucis-o prin înjunghiere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)