O bombă artizanală a explodat în apropierea palatului prezidențial din capitala Egiptului

O bombă artizanală a explodat în apropierea palatului prezidențial din capitala Egiptului
Foto: scmp.com

O bombă a explodat joi, la aproximativ 100 de metri de palatul prezidențial din Cairo, informează AFP.  O femeie a fost rănită în explozia care s-a produs la câteva ore după un atentat similar în care au fost uciși doi polițiști și un civil, potrivit autorităților egiptene.

Bomba de fabricație artizanală a explodat sub un pod, iar femeia a suferit răni superficiale, a anunțat un reprezentant al Ministerului de Interne.

Palatul prezidențial în apropierea căruia avut loc explozia, în nord-estul capitalei egiptene, nu este folosit decât rareori de președintele Abdel Fattah al-Sissi.

Egiptul se confruntă cu un val de atentate revendicate mai ales de grupări jihadiste, de la îndepărtarea de la putere a fostului președinte Mohamed Morsi, în iulie 2013. Jihadiștii susțin că acționează ca represalii la reprimarea sângeroasă a partizanilor fostului președinte.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului