O britanică de 84 de ani strânge bani pentru orfelinatele din România

O britanică de 84 de ani strânge bani pentru orfelinatele din România

O britanică din Cornish, care s-a întors recent din România, a lansat un apel de strângere de fonduri pentru orfelinatele din România, la 20 de ani de la o acţiune similară, informează BBC.

Jean Baker, în vârstă de 84 de ani colaborează cu White Cross Mission, care le-a oferit asistenţă copiilor internaţi în instituţii psihiatrice din România în 1991. Ea susţine că în 2012 condiţiile nu s-au îmbunătăţit prea mult.

„Am coborât la subsol şi spre oroarea noastră am descoperit o spălătorie plină de aşternuturi şi haine murdare şi ude, precum şi o chiuvetă mare de haine ce urmau a fi spălate de mână. Într-o altă cameră se aflau şase maşini de spălat industriale vechi de 12 ani. Doar două mai erau funcţionale. Celelalte patru erau stricate dar nu există bani pentru a le înlocui”, „, a declarat ea.

Baker a lansat o campanie de strângere de bani pentru repararea mașinilor de spălat stricate. Ea speră să strângă banii până în septembrie, când White Mission și-a planificat următoarea vizită în România.

Tags: