O centrala nucleară din Finlanda a fost oprită din cauza nivelului ridicat de radiații

O centrala nucleară din Finlanda a fost oprită din cauza nivelului ridicat de radiații
Sursa Foto: Twittter/ Natalie KylliainenTVO

Un incident a avut loc, joi, la o centrală nucleară din Finlanda. Reactorulnuclear al unității2 a centralei Olkiluoto a fost oprit, după cenivelul radiațiilor a crescut în interiorul centrale nucleare. Scurgeride radiații nu a fost detectateîn exterior, situața fiind fiind sub control, a anunțatAgenția Internațională pentru Energie Atomică.

Reprezentanții centraleiau declarat sistemul a reacționat conform procedurilor de urgență și a oprit centrala, iarincidentul nu a pus în pericol oamenii sau mediul înconjurător, scrie foreigner.fi.

Potrivit Reuters, creșterea rapidă a radiației ar putea proveni din materialul filtrant contaminat care a ajuns în sistemul de răcire.

Acesta nu este primul incident care a avut loc la centrala nucleară din Olkiluoto în acest 2020.CentralaOlkiluoto arde patru reactoare și furnizează aproximativ o treime din energia electrică a țării. Un al cincilea reactor este construit la Olkiluoto, dar proiectul a suferit întârzieri serioase. În luna mai, cel de-al treilea reactor al Olkiluoto, care este construit de francezii de laAreva și germanii de laSiemens, a suferit un alt incident care aîntârziat construcția.