Incendiu la unul dintre principalele centre de tratare a coronavirusului din Moscova (VIDEO)

Incendiu la unul dintre principalele centre de tratare a coronavirusului din Moscova (VIDEO)
FOTO: Pixabay.com

Una dintre clădirile unui spital destinat bolnaviilor de Covid-19 din Rusia a luat foc. Potrivit Reuters, este vorba despre spitalul Kommunarka, unul din principalele centre de tratare a coronavirusului din Moscova.Înainte de incendiu s-a auzit o bubuitură puternică, transmite canalul tv NTV.

UPDATE, 18 noiembrie, ora 20.26: Autoritățile au anunțat că incendiul a izbucnit la o clădire a spitalului care se află în construcție. Cauza ar fi depresurizarea unui rezervor de oxigen în timpul lucrărilor. Nimeni nu a fost rănit deoarece, clădirea fiind în construcție, acolo nu se afla niciun pacient.

„Nu au existat pacienți în acest pavilion. Nu au existat răniți. Serviciile competente corectează această defecțiune. Nu există nicio amenințare la adresa pacienților sau a personalului medical”, a transmis Ministerul rus al Sănătății, potrivit unui comunicat.

Spital Covid-19 din Moscova, în flăcări

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Incendiu la un spital Covid-19 din Moscova

Fumul a fost văzut ieșind miercuri din spitalul Kommunarka, unul dintre cele mai mari spitale pentru tratarea bolnavilor infectaț cu SARS-CoV-2 din capitala Rusiei. Potrivit surselor media locale, incendiul a izbucnit în după amiaza zilei de miercuri.

Conform datelor preliminare, nimeni nu a fost rănit.

Ministerul responsabil de gestionarea situațiilor de urgență a anunțat că este la curent cu incidentul și efectuează investigații dar că momentan nu deține informații privind eventuale victime, potrivit agenției RIA, scrie hotnews.

Cauza incendiului de la spitalul din Moscova

Deocamdată există informații contradictorii despre ceea ce s-a întâmplat exact în spital. Potrivit unor rapoarte, a existat o „explozie a unei butelii de oxigen”, altele vorbesc despre o ruptură a unei conducte cu oxigen.

Mai multe video-uri au apărut pe internet, fiind filmate de locatarii blocurilor alăturate.

Imaginile arată un fum alb gros, răspândit peste clădirea spitalului.

Explozie la un spital Covid din Moscova

Rusia a experimentat deja incendii la instalațiile de oxigen destinate sbolnavirlor de coronavirus. Amintim cazul din octombrie, când aproximativ 150 de pacienți au fost evacuațid e urgență, în urma unei explozii la stația de oxigen

De asemene, amintim că cinci pacienți au fost uciși în luna mai, când un ventilator supraîncărcat a declanșat un incendiu într-o unitate de terapie intensivă din Sankt Petersburg.

Incendiu similar la Spitalul din Piatra Neamț

Amintim că un incendiu similar a avut loc la finele săptămânii trecute și în România, la secția ATI a Spitalului Sjudețean Paitra Neamț.

La 10 ani de la incediul de la Maternitatea Giulești din Capitală și la 5 ani de la cel din clubulColectiv, România a fost lovită de o nouă tragedie. 12 persoane au murit în flăcările care au cuprinssecția ATI a Spitalului din Piatra Neamț. Erau pacienți internați cu Covid-19.

Medicul de gardă de la Piatra Neamț a intrat pur și simplu în flăcări pentru a-i salva pe bolnavi. A suferit arsuri foarte grave și nu a putut fi tratat în România, pentru că nu avem condiții. Cătălin Denciu a fost transferat la un spital din Belgia.

La București s-a format ocelulă de criză, iar la Piatra Neamț s-a deschis o anchetă penală și se fac cercetări pentru a stabili exact ce a provocat această nouă tragedie careîndoliază România. Între timp descoperim cămajoritatea spitalelor din România nu au autorizație ISU. Cu alte cuvinte, o nouă tragedie se poate întâmpla oricând.