O fetiță româncă de patru ani a murit de foame și de sete în Belgia: Părinții ei au fost arestați

O fetiță româncă de patru ani a murit de foame și de sete în Belgia: Părinții ei au fost arestați
La începutul lunii august, o fetiță de patru ani, de naționalitate română, a murit de foame și de sete în orașul belgian Schaerbeek. Părinții săi, în vârstă de aproximativ 20 de ani, au fost arestați...

La începutul lunii august, o fetiță de patru ani, de naționalitate română, a murit de foame și de sete în orașul belgian Schaerbeek. Părinții săi, în vârstă de aproximativ 20 de ani, au fost arestați câteva zile mai târziu, după finalizarea autopsiei asupra copilului.

„Era numai piele și os,” a spus o sursă apropiată anchetei, scrie ziarul belgian La Capitale marți. Raportul legistului nu lasă niciun loc de interpretare: copilul a murit de inaniție și deshidratare.

Părinții înșiși au alertat pe 8 august serviciile de urgență, fiica lor aflându-se în stare de inconștiență. Doctorii nu au mai putut face nimic pentru ea odată ce a ajuns la spital, în afară de a constata starea de inaniție în care se afla.

Astfel că medicii au alertat poliția a doua zi, iar forțele de ordine au intervievat părinții. Tatăl a spus că nu el era responabil să hrănească copilul, iar mama a spus că fiica ei voma cea mai mare parte a hranei pe care o primea.

Starea de sănătatre a copilului era foarte proastă, ea suferind de o boală care genera tumori, dar acestea nu erau canceroase, iar legistul a afirmat că nu boala a dus la deces.

Ca urmare, s-a emis un mandat de arestare pe numele celor doi părinți, fiind inculpați că au lispit în mod voit de hrană minora aflată în grija lor, cauzând moartea în mod neințenționat. Fapta se pedepsește cu până la 15 ani de închisoare.

Cuplul mai are un copil, în vârstă de doi ani, care a fost plasat în grija autoritătilor competente.