O navă cargo japoneză, lovită de o rachetă rusească în apele Mării Negre

O navă cargo japoneză, lovită de o rachetă rusească în apele Mării Negre
Sursa Foto: Captura video

O rachetă rusească a lovit vineri o navă de marfă aparținând Japoniei, aflată în Marea Neagră. În urma atacului, dintre cei 20 de filipinezi care compun echipajul, unul a fost rănit la umăr.

Potrivit Reuters, rachetă a lovit pupa navei Namura Queen, provocând un incendiu la bord. Incidentul a fost anunțat de ministerul ucrainean al Apărării, pe pagina sa de Facebook.

Nava este înmatriculată în Panama și deținută de o companie de transport maritim cu sediul în orașul Imabari, din prefectura japoneză de vest Ehime.

Potrivit sursei citate, nava urma să fie încărcată cu cereale în portul Odesa, din sudul Ucrainei. În urma incidentului, a fost redirecționată către Turcia pentru a i se verifica starea.

Nava-cisternă a Republicii Moldova, lovită un obuz rusesc

Incidentul nu este singular. Tot vineri, o navă de tip cisternă pentru produse chimice, aflată sub pavilion moldovenesc, a fost lovită de o rachetă a marinei ruse, în Marea Neagră. Incidentul s-a petrecut la aproximativ 19 kilometri de portul Pivdennyi de lângă Odesa.

Agenția Navală a Republicii Moldova a transmis că nava a fost lovită de un obuz. Cargoship-ul a fost grav avariat, iar personalul, format din cetățeni ruși a fost evacuat doar cu veste de salvare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni