O persoană din Târgu Secuiesc amendată cu 1.800 lei pentru că nu a purtat masca în secția de vot

O persoană din Târgu Secuiesc amendată cu 1.800 lei pentru că nu a purtat masca în secția de vot
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Amendă uriașă pentru un alegător care a refuzat să poarte masca în secția de votare. O persoană din municipiul Târgu Secuiesc a fost amendată cu 1.800 de lei pentru că nu a purtat masca de protecție în secția de vot.

Amendă uriață pentru că nu a purtat mască în secția de votare

„La o secţie de votare din municipiul Târgu Secuiesc, o persoană a refuzat să poarte mască de protecţie în secţia de votare în timp ce îşi exercita dreptul la vot. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform Legii 55/2020 cu amendă în valoare de 1800 de lei”, se arată într-un comunicat de presă, transmis deIPJ Covasna.

Potrivit reprezentanţilor IJP Covasna, nu au fost înregistrate alte incidente majore în județ.

Până duminică, la ora 14.00, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost primite 318 de sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale, dintre care 119 nu s-au confirmat, iar în cazul a 111 se fac în continuare cercetări, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. De asemenea, în primele șapte ore ale procesului de votare de la alegerile locale au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, dintre care 20 de avertismente scrise și 34 de amenzi în valoare de 38.000 de lei.

Cele mai des întâlnite fapte contravenționale au fost legate de continuarea propagandei electorale, sfătuirea alegătorilor cu cine să voteze, fotografierea sau filmarea buletinului de vot. De asemenea, autoritățile fac cercetări cu privire la 37 de infracțiuni precum coruperea alegătorilor sau fraudă la vot.