O plajă din Franța a fost închisă, după ce un rechin albastru a fost văzut înotând aproape de mal

O plajă din Franța a fost închisă, după ce un rechin albastru a fost văzut înotând aproape de mal
Foto: Pixabay

O plajă populară din sudul Franței a fost închisă zile întregi după ce un rechin de aproape doi metri lungime a fost observat aproape de mal.

Poliția din Hyeres le-a cerut turiștilor să părăsească plaja, miercuri, după ce în zonă a apărut un exemplar de rechin albastru, o specie cunoscută pentru atacurile asupra oamenilor, potrivit DailyStar.

Animalul înota în cercuri

Specialiștii au presupus că este o femelă de rechin albastru. Initial, cercetătorii au crezut că rechinul a înotat în ape puțin adânci fiind în perioada de reproducere, dar apoi au observat că înota în cercuri în aceeași zonă de apă aproape de plajă, ceea ce indica posibile probleme de sănătate, relatează Connexion France.

În apele Mării Mediterane sunt mii de rechini albaștri, da rei apar rar la mal, potrivit fondatorului Grupului pentru Studiu Rechinilor din Marsilia, Nicolas Ziani.

„În 17 ani de experiență, nu am văzut niciodată asta. De mai bine de 24 de ore, de când este aici, nu îi putem înțelege comportamentul. Mișcările sale sunt repetitive, fără vreun scop, de parcă era deconectat de la sistemul cerebral”, a spus Ziani.

Rechinul a fost găsit mort

Duminică dimineața, rechinul a fost găsit mort pe mal. Ziani a descris descoperirea ca fiind „destul de previzibilă”.

Omul de știință a argumentat că animalul, probabil era rănit sau avea o problem la nivel neurologic. Nu este planificată nicio autopsie, dar carcasa va fi analizată pentru căutarea rănilor și se vor preleva câteva mostre de țesut.

După dispariția rechinului, autoritățile au redeschis plajele din zonă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:05 - Poliția Locală Brașov cere schimbarea legii în cazul oamenilor fără adăpost. Vrea ca aceștia să poată fi duși în centrele de zi: „95% refuză să se deplaseze și să primească serviciile”
09:02 - Rodica Popescu Bitănescu a dezvăluit drama care i-a marcat copilăria: „Am ajuns piele și os. Foamea m-a înnebunit. Am crescut cu atac de panică”
08:57 - Armata SUA a lansat lovituri aeriene în Siria, după ce un atac cu dronă iraniană a ucis mai mulți soldați americani
08:51 - Continuă disputa între China și SUA din cauza unui distrugător de rachete american aflat în Marea Chinei de Sud
08:48 - Vica Blochina și Bianca Drăgușanu, la cuțite: „Ai înțeles total greșit! Puteai să mă suni, să mă întrebi”
08:41 - Marcel Boloș: „Rotativa guvernamentală ar trebui amânată după depunerea cererii de plată numărul 3 din PNRR” / Despre implementarea reformelor: „Flexibilitatea Comisiei Europene tinde spre zero”
08:36 - Trei mașini s-au făcut scrum într-o parcare din Vâlcea. Momentul în care piromanul a dat foc surprins pe camerele stradale (VIDEO)
08:25 - Situație neașteptată pentru Mihai Bobonete într-o benzinărie / O angajată l-a confundat cu un alt artist și l-a luat la rost: „E păcat de tatăl dumneavoastră, că se răsucește în mormânt”
08:15 - Patru focare de COVID 19 la Spitalul Județean Sibiu: Cel mai mare are 30 de cazuri
08:15 - Amenințare cu bombă la bordul unei curse Tarom Tel Aviv – București. Avionul a aterizat de urgență la Istanbul / Întârzieri pe Aeroportul Otopeni din cauza unui atac cibernetic (VIDEO)