O profesoară din Argentina a murit de Covid-19 chiar în timp ce preda online. Studenții au văzut întreaga scenă

O profesoară din Argentina a murit de Covid-19 chiar în timp ce preda online. Studenții au văzut întreaga scenă

Aproximativ 40 de studenți din Argentina urmăreau cursul online susținut de profesoara lor de istorie Paola De Simone când aceasta s-a prăbușit. Elevii au asistat la o scenă de coșmar în care profesoara lor se străduia să respire. Imediat aceștia au cerut adresa pentru a apela la o ambulanță, dar ea nu a răspuns, scrie washingtonpost.com.

Profesoara s-a prăbușit în văzut elevilor, chiar când preda online

Profesoarauniversitară în vârstă de 46 de ani, care a predat la Universitatea din Buenos Aires, a murit miercuri, la scurt timp după ce s-a prăbușit în timpul cursului virtual, potrivit Clarín, cel mai mare ziar din Argentina. Profesorul, al cărui cont de Twitter a fost șters de atunci, a postat săptămâna trecută că simptomele ei de coronavirus au persistat săptămâni întregi.

Actualii și foștii studenți, precum și unul dintre colegii de facultate ai lui De Simone, au declarat pentru The Post că nu au fost surprinși când au auzit că De Simone continuă să predea după ce s-a îmbolnăvit.

Profesoara Paola De Simone de la Universitad Argentina de la Empresa, susținea un curs online despre istoria secolului al 20-lea când s-a oprit din predare. Studenții au văzut că este profund tulburată și nu mai poate să respire. I-au cerut să le spună adresa ei, ca să trimită o ambulanță, dar nu a răspuns. Potrivit unei studente citate de publicația americană, De Simone părea că își contactează soțul, iar elevii au rămas online alături de ea până când acesta a ajuns acasă. Profesoara a murit la scurt timp după aceea.

Argentina, una dintre cele mai afectate state de COVID-19 din America latină

Argentina a raportat peste 450.000 de cazuri de coronavirus și peste 9.000 de decese, potrivit Universității Johns Hopkins, și este una dintre cele mai afectate țări din America Latină. După luni întregi de limite stricte, guvernul a început să dea vina în ceea ce privește creșterea cazurilor de coronavirus pe rezidenții care încalcă măsurile sanitare și de blocare, potrivit Associated Press.

„Virusul face încă multe victime în Buenos Aires”, a spus Sterin Pensel, o jurnalistă argentineană stabilită în New York. „În Argentina, închiderea a fost foarte strictă, astfel încât oamenii dau semne de oboseală în conformitate cu măsurile dure”, a mai precizat ea.

Într-o declarație, Universitatea Argentiniană și-a exprimat „durerea profundă” pentru moartea profesoarei. Universitatea a descris-o pe De Simone, care a predat timp de 15 ani în departamentul de afaceri guvernamentale și internaționale, ca fiind „un profesor pasionat și dedicat”.