O scrisoare necenzurată, trimisă de FBI lui Martin Luther King, numindu-l "bestie rea, anormală", a fost publicată

O scrisoare necenzurată, trimisă de FBI lui Martin Luther King, numindu-l "bestie rea, anormală", a fost publicată
Foto: thesource.com

Conținutul necenzurat al unei scrisori care a fost trimisă de FBI lui Martin Lither King, numindu-l „bestie rea, anormală” și încurajându-l să se sinucidă, a fost făcută publică pentru prima dată, informează The Independent.

Scrisoarea necenzurată, a fost publicata integral în The New York Times Magazine, după ce a fost descoperită în Arhiva Națională de la Universitatea Yale de către istoricul Beverly Gage.
Conținutul scrisorii arată ca directorul FBI plănuia să utilizeze aventurile extraconjugale ale lui King pentru a-l descuraja pe acesta.

„Cea mai mare secțiune, necenzurată, se concentrează pe viața sexuală a lui Martin Luther King, povestind într-un limbaj grafic tot ceea ce biroul credea că știe”, a explicat Gage. Scrisoarea, numită ”de sinucidere”, îl avertizează pe King: „Ai o singură cale de ieșire. Ar fi bine să profiți de ea înainte ca ființa ta murdară, anormală să fie dezvăluită națiunii”.

Scrisoarea anonimă a fost scrisă de un adjunct al directorului biroului J. Edgar Hoover, care s-a dat drept un activist dezamăgit și a fost trimisă cu câteva săptămâni înainte ca Martin Luther King să fie recompensat cu Premiul Nobel pentru Pace, în 1964.

Încercarea FBI-ului de a-l domina și de a-l discredinta pe King, care a fost asasinat în 1968, a intrat sub umbrela programului Cointelpro, care voia să urmărească și să discrediteze membrii Partidului Comunist.

Tags: