Obama amână acţiunile militare împotriva Siriei: Președintele SUA oferă o șansă diplomației

Obama amână acţiunile militare împotriva Siriei: Președintele SUA oferă o șansă diplomației
Barack Obama a declarat că doreşte să ofere o şansă diplomaţiei în Siria, după ce Damascul a dat asigurări că este pregătit să renunţe la arsenalul chimic.Președintele american a apreciat că propunerea...

Barack Obama a declarat că doreşte să ofere o şansă diplomaţiei în Siria, după ce Damascul a dat asigurări că este pregătit să renunţe la arsenalul chimic.

Președintele american a apreciat că propunerea Rusiei de plasare a armelor chimice siriene sub control internațional ar constitui un semn „încurajator”.

„Această iniţiativă poate permite să se pună capăt ameninţării armelor chimice fără a recurge la forţă, în particular pentru că Rusia este unul dintre cei mai puternici aliaţi ai (preşedintelui sirian Bashar) al-Assad”, a declarat preşedintele american

Obama a recunoscut totuși că este „prea devreme” pentru a spune dacă acest plan va avea succes, scrie AFP.

Deşi a cerut Congresului să nu voteze imediat asupra unui eventual recurs la forţă, preşedintele american a subliniat că opţiunea militară rămâne pe masă.

Barack Obama a denunțat atacul chimic „revoltător” comis de regimul lui Bashar al-Assad, care s-a soldat cu peste 1.400 de morţi potrivit serviciilor americane de informaţii.