Oficial european: UE poate redeschide în siguranţă turismul în această vară

Oficial european: UE poate redeschide în siguranţă turismul în această vară
foto: Pixabay

Uniunea Europeană poateredeschideîn siguranţă turismul în aceastăvară, a declarat vineri comisarul european pentru Piaţa Internă, Thierry Breton. Pe de altăparte acesta şi-a exprimat speranța că statele membre vor ajunge la o înțelegere în ceea ce priveștenegocierileprivind certificatul verde digital la finele lunii mai, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

„Situaţia continuă să fie dificilă, dar sunt sigur că în sfârşit vedem lumina de la capătul tunelului”, a spus Breton la un forum la nivel înalt privind Sustenabilitatea şi Turismul, organizat de preşedinţia portugheză a UE.

„Avem instrumentele şi condiţiile pentru garantarea unei deschideri sigure a sezonului turistic”, a spus el, referindu-se în special la vaccinare şi la certificatul verde digital.

Breton s-a arătat încrezător că va fi posibilă finalizarea negocierilor privind certificatul verde digital la sfârşitul acestei luni pentru ca acesta să fie disponibil în vară şi a estimat că, la mijlocul lunii iulie, vor fi doze pentru vaccinarea a 70% din populaţia blocului comunitar.

Totuşi, el a admis că recuperarea totală a sectorului „va mai dura” şi a îndemnat antreprenorii să recurgă la transformarea verde şi digitală pentru a converti modificările privind cererea în oportunităţi.