Oficial OMS: Cazurile de reinfectare cu noul coronavirus, irelevante din punct de vedere statistic

Oficial OMS: Cazurile de reinfectare cu noul coronavirus, irelevante din punct de vedere statistic
Foto: Hepta

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) consideră cazurile de reinfectare cu noul coronavirus irelevante din punct de vedere statistic, potrivit unei declarații atribuite Mariei Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19.

Cazurile de reinfectare cu noul coronavirus, irelevante statistic

Aceasta a subliniat că dintre cele peste 26 de milioane de infectări raportate la nivel mondial au fost raportate doar câteva cazuri de reinfectare, deocamdată puțin relevante. “În orice caz, continuăm să le studiem împreună cu laboratoarele din diferite țări”, a dat asigurări oficialul OMS.

Van Kerkhove a precizat că până acum s-a dovedit că pacienții infectați cu noul coronavirus, inclusiv cei care nu prezintă simptome, au dezvoltat după una sau două săptămâni anticorpi care presupun o anumită imunizare în calea unor posibile reinfectări, deși nu se știe cât durează aceasta.

„Vedem rezultate încurajatoare și că răspunsul durează mai multe luni, însă nu au trecut decât opt luni de la declanșarea pandemiei și nu știm cât va putea dura”, a declarat aceasta.

Van Kerkhove a vorbit și despre măsurile care ar trebui să fie implementate pentru a garanta o reîntoarcere în siguranță a elevilor. Potrivit oficialului OMS, fiecare școală trebuie să aibă un plan specific pentru a trata copiii ce prezintă boli respiratorii, febră sau COVID-19 și pentru a urmări persoanele cu care au intrat în contact.

„Important este ca planurile să fie cât mai clare posibil și să se comunice cât mai bine cu părinții pentru ca aceștia să știe ceea ce trebuie să facă și când”, a subliniat aceasta.

Avertismentul specialiștilor

În România, specialiștii au avertizat că cei care s-au vindecat de coronavirus trebuie să continue să se protejeze respectând toate măurile sanitare în vigoare Dr.Adrian Marinescu, medic primar la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, a explicat că persoanele care s-au infectat cu COVID-19 și s-au vindecat potsă se reinfecteze.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că au fost raportate cazuri de reinfectare cu coronavirus care sunt analizate de către specialiști.

Ministrul a adăugatfaptul că țara noastrăesteîn cea de-a doua fază a primului val pandemic, pe un platou care speră să fie menţinut în aceste condiții pentru că luna septembrie va fi una aglomerată şi dificilă,din cauza începerii anului şcolar și a alegerilor.

Tags:
Ultima oră
19:34 - Joe Biden, la Adunarea Generală a ONU: SUA nu caută un Război Rece cu China și e gata să lucreze cu orice națiune care caută o rezolvare pașnică la provocări comune (VIDEO)
19:29 - Peste 15.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 de ore, în România
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile
18:25 - Ioana Mihăilă: Întârzierea cu o lună a rectificării bugetare a făcut imposibilă semnarea la timp a contractelor de medicament; am lăsat spitalele să își achiziționeze direct medicamentele (VIDEO)
18:20 - Andreea Ibacka, mesaj important cu doar câteva zile înainte să nască: Sunt destule nopți în care respir greu
18:09 - Jair Bolsonaro intră la Adunarea Generală a ONU, dar nu și în restaurantele din New York, unde dovada vaccinării e obligatorie. Președintele Braziliei a fost fotografiat mâncând pizza pe marginea drumului (FOTO)
17:27 - Ioana Mihăilă explică cum s-a pregătit MS pentru valul patru: Creșterea numărului de paturi ATI/TI reprezintă punerea în aplicare a planului pregătit de Ministerul Sănătății