Oficiali americani: Suspectul autor al atentatului de la Manchester, identificat drept Salman Abedi. Autoritățile britanice confirmă informația

Oficiali americani: Suspectul autor al atentatului de la Manchester, identificat drept Salman Abedi. Autoritățile britanice confirmă informația
Foto: indianexpress.com

UPDATE:Autorităţile britanice au confirmat marţi seara că Salman Abedi este atacatorul sinucigaş de la Manchester, informează Reuters.

”Pot să confirm faptul că bărbatul suspectat că a dus la capăt atrocitatea de aseară este Salman Abedi (22 de ani). (…) Prioritatea noastră, împreună cu reţeaua poliţistă antiteroristă şi cu partenerii noştri de securitate, este să continuăm să evaluăm dacă acesta a acţionat singur sau a făcut parte dintr-o reţea mai largă”, a declarat şeful poliţiei din Manchester, Ian Hopkins.

Atentatorul sinucigaș care a comis atacul de la manchester a fost identificat drept Salman Abedi, un bărbat de 22 de ani, au anunțat mai mulți oficiali americani, citați de The Telegraph.

Aceștia au precizat că Abedi ar fi venit cu trenul de la Londra la Manchester.

Potrivit sursei citate, suspectul s-a năsur în Manchester, în 1994, fiind al doilea din cei patru copii ai unui cuplu de refugiați libieni care au ajuns în Marea Britanie încercând să scape de regimul Gaddafi.

Potrivit unor rapoarte încă neconfirmate, întraga familie, cu excepția celor doi fii mai mari, s-ar fi întors recent în Libia.

În cursul zilei de marți, premierul britanic Theresa May a spus că autoritățile britanice cunosc identitatea presupusului atrentator.

22 de persoane au fost ucise și alte 59 rănite în urma exploziei produse la finalul concertului susținut luni seara de Ariana Grande pe Manchester Arena.

Tags: