Olaf Scholz exclude autorizarea gazoductului Nord Stream 2

Olaf Scholz exclude autorizarea gazoductului Nord Stream 2
Foto: Hepta - DPA Images / Fabian Sommer.

Cancelarul german Olaf Scholz nu consideră că sprijinul pentru sancțiunile Rusiei este în scădere, chiar dacă se așteaptă să crească în continuare facturile la energie, a declarat luni un purtător de cuvânt al guvernului.

Olaf Scholz, ferm pentru continuarea sancțiunilor împotriva Federației Ruse

„Ne confruntăm cu luni dificile în viitor”, a spus purtătorul de cuvânt, adăugând: „Dar este clar că suntem ferm de partea Ucrainei și suntem în spatele sancțiunilor pe care le-am convenit împreună cu Uniunea Europeană și comunitatea internațională”.

Vorbind la o conferință de presă regulată la Berlin, purtătorul de cuvânt a exclus și aprobarea conductei protejate Nord Stream 2, a informat Reuters.

Ministerul rus al Apărării a susținut că forțele sale au doborât 19 rachete Himars fabricate în SUA în estul și sudul Ucrainei și au distrus vehicule Himars în apropierea orașului ucrainean Kramatorsk.

Moscova respinge orice negociere

Ca răspuns la o întrebare despre ofertele președintelui turc Tayyip Erdogan de a intermedia negocierile de pace, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor, într-o conferință telefonică, că Vladimir Putin și Volodymyr Zelenskii s-ar putea întâlni numai după ce negociatorii din ambele părți și-au „făcut temele”.

Negocierile dintre Moscova și Kiev au fost blocate de luni de zile, fiecare parte dând vina pe cealaltă pentru lipsa de progres, a raportat Reuters.

„Delegația ucraineană a ieșit din radar, nu există un proces de negociere acum”, a spus Peskov luni.

„În ceea ce privește o întâlnire între președinții Putin și Zelenski, este posibilă numai după ce toate temele au fost făcute de către delegații. Acest lucru lipsește, așa că nu există premisele necesare pentru întâlnire”, a adăugat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe