Olanda ar putea transfera pacienți cu COVID-19 în Germania: ‘Jumătate din paturile secțiilor de terapie intensivă sunt ocupate de pacienți infectați cu coronavirus’

Olanda ar putea transfera pacienți cu COVID-19 în Germania: 'Jumătate din paturile secțiilor de terapie intensivă sunt ocupate de pacienți infectați cu coronavirus'
FOTO: Pixabay.com

Olanda a fost îngenuncheată de epidemia de coronavirus. Asociația spitalelor din această țară anunță că se așteaptă să transfere o parte a pacienților în Germania în următoarele două zile, întrucât secțiile de Terapie Intensivă sunt suprasolicitate, transmite Reuters.

Olanda ar putea transfera pacienți cu COVID-19 în Germania

Aproape jumătate paturile secțiilor de terapie intensivă din Olanda sunt ocupate de pacienți cu COVID-19, a declarat președintele LNAZ, asociația spitalele din această țară.

„Și cu siguranță nu întrevedem un sfârșit al situației”, a adăugat acesta.

În acest context, autoritățile olandeze ar putea lua decizia de a transfera paciență în Germania.

Afirmația vine după ce Lothar Wieler, preşedintele Institutului Robert Koch (RKI) a a anunțat că Germania are în continuare capacitatea de a prelua pacienţi bolnavi de COVID-19 din alte ţări.

„Nu suntem lipsiţi de putere”, a adăugat el.

Bilanțul epidemiei de Covid-19 în Olanda

Olanda, la fel ca restul ţărilor europene, se confruntă de mai multe săptămâni cu o înmulţire semnificativă a cazurilor de infectare cu COVID-19.

Numărul de noi infecții raportate joi a ajuns la un nou record de 9.271 de contagieri, potrivit Institutului pentru Sănătate Publică din Olanda.

Guvernul a impus măsuri de carantină parțială în 14 octombrie, printre acestea numărându-se închiderea tuturor barurilor și restaurantelor din țară.

“Facem tot ce putem, dar virusul ne-o ia înainte”, a recunoscut ministrul olandez al Sănătăţii. Iar premierul Mark Rutte a explicat că situaţia a devenit “serioasă” în cele mai mari trei oraşe ale Olandei şi se impun acţiuni urgente.

Spre deosebire de vecini, Olanda a evitat până acum măsurile stricte derestricţie. Dar valul al doilea al pandemiei s-a “revărsat” şi peste Ţara lalelelor.