Omicron a produs, în ultima săptămână, cele mai multe cazuri de la începutul pandemiei, în cele două Americi (VIDEO)

Omicron a produs, în ultima săptămână, cele mai multe cazuri de la începutul pandemiei, în cele două Americi (VIDEO)
Omicron a produs, în ultima săptămână, cele mai multe cazuri de la începutul pandemiei, în cele două AmericiFoto: Hepta - Zuma Press / Andrea Ronchini

Noile cazuri de COVID-19 din ultima săptămână, înregistrate în ambele Americi, au fost cele mai mari de când a început pandemia, în 2020, conform Reuters.

Tulpina Omicron a devenit, în mod clar, dominantă, a declarat miercuri Organizația Panamericana de Sănătate.

Au fost depistate peste 8 milioane de cazuri noi, cu 32% mai multe decât săptămâna precedentă, în timp ce decesele în întreaga regiune au crescut și ele cu 37%.

Statele Unite continuă să aibă cel mai mare număr de noi infecții, la nivel panamerican, deși cazurile au scăzut cu aproape 1 milion în ultima săptămână, a spus agenția regională de sănătate.

În statele din sudul Mexicului s-a triplat numărul de cazuri, iar în Brazilia, frecvența infectărilor noi a crescut cu 193%, în ultimele șapte zile, a declarat organizația într-un briefing săptămânal.

Cea mai mare criză educațională din regiune

Copiii din Americi se confruntă cu cea mai gravă criză educațională văzută vreodată în regiune, milioane de copii încă ne-au revenit la cursuri, potrivit sursei citate.

Organizația Panamericana de Sănătate a recomandat țărilor să încerce să-i aducă înapoi la școală pe cei mici, pentru a le proteja acestora sănătatea psihică și integrarea socială.

Multe țări din regiune au autorizat deja administrarea vaccinurilor și către adolescenți.

Săptămâna trecută, grupul de experți al OMS pentru imunizare a autorizat vaccinul COVID dezvoltat de Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani, oferind țărilor un ghid de implementare a măsurii.

Urmăriți B1TV.ro și pe