OMS solicită amânarea vaccinării cu cea de-a treia doză anti-COVID. Motivul invocat pentru întârzierea administrării serului până în octombrie

OMS solicită amânarea vaccinării cu cea de-a treia doză anti-COVID. Motivul invocat pentru întârzierea administrării serului până în octombrie
Foto: Hepta.ro

Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă țările să amâne vaccinarea cu cea de-a treia doză anti-COVID până la finalul lunii septembrie. Directorul general al OMS solicită întârzierea administrării acesteia, pentru ca țările care nu au putut beneficia de vaccin să își poată imuniza populația cu dozele respective.

Îndemnul Organizației Mondiale a Sănătății se dorește a fi o măsură de sprijin pentru țările mai puțin dezvoltate, care nu au apucat să beneficieze de toate dozele necesare de vaccin pentru imunizarea populației doritoare, în timp ce țări dezvoltate recurg deja la achiziționarea serului pentru administrarea celei de-a treia doze.

Director general al OMS: Sunt țări care au folosit deja prea mult din rezerva globală de vaccinuri

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general al OMS, este de părere că mai multe state au folosit deja suficiente de multe doze din rezerva globală de vaccinuri, iar țări mai puțin dezvoltate nu au apucat încă să imunizeze populația.

Înțeleg nevoia autorităților de a-și asigura cantitățile de vaccinuri necesare, în special în contextul răspândirii variantei Delta, dar nu putem accepta ca țări mai puțin dezvoltate să riște să rămână fără dozele necesare de ser”, a precizat directorul general al OMS, potrivit CNN.

Totodată, el a ținut să precizeze că OMS cere o întârziere a administrării rapelului, până în octombrie.

OMS solicită amânarea administrării pentru rapeluri până cel puțin la sfârșitul lunii septembrie. Avem nevoie de cooperarea tuturor, în special de o mână de țări și companii care controlează aprovizionarea globală cu vaccinuri”, a mai explicat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Israelul a început vaccinarea anti-COVID-19 cu a treia doză

Israelul a devenit, vineri, prima țară care a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19. Pot opta pentru aceasta persoanele de peste 60 de ani, deja dublu vaccinate, caer vor să-și sporească nivelul de anticorpi. Printre cei care au primit a treia doză se numără chiar președintele Isaac Herzog.

„Lupta împotriva pandemiei COVID e o luptă globală. Singurul mod de a învinge COVID e să acţionăm împreună! Împreună înseamnă să împărtăşim informaţii, metode, sfaturi. Israelul e deschis să împărtășească lumii informațiile pe care le va obţine prin această măsură îndrăzneaţă”, a declarat premierul Naftali Bennett, citat de Times of Israel.

Germania ar urma să administreze o a treia doză persoanelor vulnerabile

Guvernul Germaniei pregătește cadrul legal pentru a administra o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 la persoanele vulnerabile, precum și pentru a extinde disponibilitatea vaccinării în cazul minorilor – în prezent, Comitetul german de resort recomandă vaccinarea minorilor doar în cazul în care suferă de afecțiuni pre-existente.

Ministrul federal al sănătății se întâlnește luni cu titularii portofoliilor regionale, iar Jens Spahn dorește să implementeze, începând din septembrie, o a treia doză de vaccin pentru persoanele expuse riscului de formă severă a COVID-19, cum ar fi cele cu vârste foarte avansate sau cele cu diverse comorbidități, conform din Bild am Sonntag, care citează draftul unei rezoluții guvernamentale, transmite Politico Europe.

Persoanele imunizate în schemă completă cu vaccinurile pe bază de vector viral (cum sunt AstraZeneca și Johnson & Johnson) ar urma să primească la a treia doză ser cu tehnologie ARN mesager (Pfizer sau Moderna), potrivit propunerii făcute de Jens Spahn.

Ultima oră
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6
17:17 - Masca redevine obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală. Noi măsuri în București, de la miezul nopții
17:04 - Ionel Dancă, filmat când le arăta mai multor liberali cum să voteze (VIDEO)
16:51 - Fetiță de 13 ani, găsită moartă într-o pădure din Bistrița-Năsăud. Ea fusese dată dispărută sâmbătă seară
16:32 - Un bărbat a fost arestat preventiv pentru sechestrarea unei fete și pentru tentativă de viol, la Hunedoara
16:04 - Ludovic Orban: Președintele PNL va avea demisia mea la dispoziție, luni dimineață. Există riscul major ca PNL să piardă poziția de președinte al Camerei Deputaților