ONU: Rebelii sirieni dețin tancuri și armament greu la Alep

ONU: Rebelii sirieni dețin tancuri și armament greu la Alep
Misiunea ONU în Siria a confirmat că forțele opoziției regimului Assad dețin tancuri și armament greu în orașul Alep, unde în prezent au loc cele mai sângeroase lupte. “Observatorii au confirmat acum că...

Misiunea ONU în Siria a confirmat că forțele opoziției regimului Assad dețin tancuri și armament greu în orașul Alep, unde în prezent au loc cele mai sângeroase lupte.

“Observatorii au confirmat acum că opoziția se află în posesia armamentului de mare tonaj, inclusiv a unor tancuri în Alep,”  a declarat purtătorul de cuvânt al ONU Martin Nesirky reporterilor la sediul ONU, relatează Al-Arabiya.

Observatori nearmați ai Misiunii ONU de Supervizare în Siria s-au deplasat marți în orașul situat în nordul țării. Alep se află sub asediu de către forțele președintelui Bashar al-Assad de mai bine de o săptămână. Membrii misiunii au raportat de asemenea că au văzut un avion de vânătoare atacând orașul.

Peste 200.000 de persoane au fugit din Alep, conform datelor ONU, și Nesirky a spus că mulți dintre cei rămași s-au adăpostit în școli și alte clădiri publice.

Gruparea de opoziție siriană Comitetele Locale de Coordonare au raportat miercuri că în jur de 170 de persoane au fost ucise în Damasc și Alep. O altă grupare de opoziție, Comisia Generală a Revoluției Siriene, a spus că internetul și mijloacele de comunicare din Alep au fost tăiate, rapoartele arătând că 40 de tancuri ale regimului sirian se îndreaptă către oraș.

Pe lângă acestea, surse apropiate problemei au declarat că președintele american Barack Obama a semnat un ordin secret care autorizează sprijin american pentru rebelii sirieni, relatează Reuters. Ordinul lui Obama, aprobat mai devreme în cursul anului, permite CIA și altor agenții americane să ofere sprijin care ar putea să îi ajute pe rebeli să îl îndepărteze pe Assad de la putere.

Ultima oră
09:19 - Românii cumpără apartamente și case la mare. Cât costă locuințele de lux din Mamaia Nord (VIDEO)
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic