ONU va vota o rezoluție prin care condamnă crimele din Coreea de Nord

ONU va vota o rezoluție prin care condamnă crimele din Coreea de Nord
Foto: vremeanoua.ro

Organizația Națiunilor Unite va vota marți o rezoluție prin care condamnă bilanțul Coreii de Nord în materie de drepturi ale omului. Votarea proiectului, inițiat de Uniunea Europeană și Japonia, ar putea obliga Phenianul să răspundă pentru eventuale crime împotriva umanității, informează AFP.

Documentul se referă în mare parte la un raport al ONU, dat publicității în ianuarie, care atrăgea atenția asupra încălcării drepturilor omului ”fără egal în lumea de astăzi”. Coreea de Nord a încercat să amendeze textul, dar, în pofida amenințărilor cu represalii formulate de diplomații nord-coreeni, proiectul a primit numai ușoare retușuri.

Rezoluția ar urma să beneficieze de o largă majoritate, între 100 și 120 de voturi, din cele 193 de țări reprezentate în această comisie având ca misiune să ia în discuție încălcări ale drepturilor omului.

După vot, documentul va fi examinat de Adunarea Generală în ansamblul său, în decembrie, și se va pune problema pentru Consiliul de Securitate dacă se va conforma rezoluției și va denunța efectiv regimul de la Phenian la CPI.

Coreea de Nord a denunțat proiectul de rezoluție ca fiind un complot pus la cale de Statele Unite pentru a discredita regimul său și a duce la căderea acestuia.

Tags:
Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică
22:12 - Florin Cîțu, despre creșterea prețului la energie electrică: Vom avea grijă ca această creștere a prețurilor la energie să nu impacteze foarte mult cetățenii (VIDEO)