Opoziția siriană denunță un nou presupus atac cu gaz toxic în apropiere de Damasc

Opoziția siriană denunță un nou presupus atac cu gaz toxic în apropiere de Damasc
Coaliția Națională Siriană, principala grupare de opoziție din Siria, a denunțat, joi, un presupus atac cu gaz toxic la periferia Damascului. Potrivit EFE, citată de Agerpres, veridicitatea informației a fost...

Coaliția Națională Siriană, principala grupare de opoziție din Siria, a denunțat, joi, un presupus atac cu gaz toxic la periferia Damascului. Potrivit EFE, citată de Agerpres, veridicitatea informației a fost pusă la îndoială de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Un purtător de cuvânt al Coaliției a trimis agenției EFE un mail în care afirmă că în cursul dimineții de joi a avut loc un atac cu gaz toxic în zona Jobar. Însă, deoarece nu deține mai multe informații cu privire la natura substanței, va transmite un comunicat în care va oferii detalii suplimentare privind presupul atac.

Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului, a declarat că în ultima vreme au tot apărut informații pruivind utilizarea armelor chimice în Siria.

Pe de altă parte, Musab Abu Qatada, purtătorul de cuvânt al Consiliului Militar de la Damasc, a declarat într-o convorbire pe internet, că regimul a atacat Jobar joi dimineață, în jurul orei locale 02:00, cu rachete având capete ce transportă substanțe chimice.

Potrivit lui Qatada, cel puțin trei persoane au fost rănite la Jobar, una dintre zonele ce au fost ținta atacului chimic de pe 21 august.

Tags: