Organizația Mondială a Sănătății: Pandemia de Covid-19 încă este o urgență de sănătate la nivel global

Organizația Mondială a Sănătății: Pandemia de Covid-19 încă este o urgență de sănătate la nivel global
Foto: Pixabay.

Organizația Mondială a Sănătății a transmis un avertisment prin care anunță că după aproape doi ani și jumătate de când a apărut,  pandemia de COVID-19 rămâne o urgență de sănătate la nivel global.

Comitetul de Urgenţă al OMS a explicat într-un comunicat că  această situație a rămas o urgență, mai ales că numărul  cazurilor de infectare este în creștere, și pe fondul evoluţiei virale în desfăşurare şi presiunea exercitată asupra sistemelor sanitare din mai multe state, conform AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Covid-19 rămâne o urgență globală de sănătate

Conform comunicatului, în ultimele două săptămâni, numărul de cazuri  cu infectări a crescut cu 30%. De asemenea,   imunitatea crescută a populaţiei, corelată în cea mai mare parte cu programele de vaccinare, a condus spre   o „decuplare” a cazurilor de COVID-19 de spitalizări şi decese, conform Comitetului de Urgenţă al OMS.

Totodată, Comitetul de Urgenţă al OMS a transmis că a luat act de creşterea recentă a numărului de persoane infectateîn diferite regiuni ale lumii, dar şi de lipsa introducerii unor  măsuri  corespunzătoare de sănătate publică în regiunile afectate de creșterea cazurilor.

Ministerul Sănătății a anunțat că, în ultimele 24 de ore, pe teritoriul României au fost confirmate 4.044 de infectări cu coronavirus. Nouă pacienți COVID au murit. La Terapie Intensivă sunt internați 90 de bolnavi cu SARS-CoV-2.

Ce spune directorul general al OMS

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a fost de acord cu recomandarea  din partea comisiei în ceea ce privește păstrarea  statutului de urgenţă globală de sănătate pentru COVID-19.

Acesta a transmis marți că Pandemia de COVID-19 „este departe de a se termina”,  în timpul unei conferinţe de presă care a avut loc la Geneva.

„Pe măsură ce spitalizările şi transmiterea COVID-19 cresc, guvernele trebuie să implementeze măsuri încercate şi testate, cum ar fi purtarea măştilor, ventilaţie îmbunătăţită şi protocoale de testare şi tratament”, a mai specificat acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe