Osama bin Laden salută într-un mesaj postum revoluțiile arabe

Osama bin Laden salută într-un mesaj postum revoluțiile arabe

Site-urile islamiste au interceptat o înregistrare postum, în care Osama bin Laden salută revoluțiile din Tunisia și Egipt și prezice că acestea se vor extinde, informează Guardian.

„Cred că vântul schimbării va sufla în toată lumea musulmană, cu voința lui Allah”, a declarat liderul Al-Qaida.

Mesajul în care apare doar o poză a lui Osama bin Laden și pe fundalul căreia se aude vocea acestuia, durează 12 minute și 37 de secunde, timp în care liderul le vorbește musulmanilor despre revoluțiile arabe din ultimii ani.

„Lăsați ca adevărul să iasă la iveală. Ține-ți minte că cei care luptă cu sabia sunt credincioși adevărați, cei care luptă prin vorbe sunt credincioși adevărați și cei care luptă cu inima sunt credincioți adevărați”, a adăugat bin Laden, citat de sursa precizată.

De asemenea, bin Laden a avertizat musulmanii asupra negocierilor și compromisurilor, spunând că „mențineți-vă inițiativa și îndoiți-vă de negocieri, deoarece nu există o cale de mijloc între poporul adevărului și poporul minciunii”.

Liderul Al-Qaida, Osama bin Laden, a fost ucis de un comando american, autorizat de președintele american, Barack Obama, pe 2 mai.

Al-Qaida are un nou lider

Saif al-Adel, unul dintre cei mai vechi membri ai grupării extremiste, a fost numit șef interimar la conducerea grupării, după moartea lui Osama bin Laden.

Potrivit presei din Pakistan, acesta nu va rămâne liderul al-Qaida, ci doar ocupă această poziţie până când Muhammad Mustafa Yamni, care locuieşte în prezent într-o ţară africană, se va întoarce în Pakistan sau Afganistan, unde se ascunde nucleul grupării teroriste.

Chiar şi aşa, fostul adjunct al lui bin Laden, Ayman al-Zawahiri, va fi răspunzător de contactele internaţionale şi de centrele de comandă pentru militanţi.

Saif al-Adel are aproximativ 50 de ani şi este fost membru al forţelor speciale egiptene şi al jihadului islamic.

Cunoscut şi sub numele de Muhamad Ibrahim Makkawi, el este inculpat pentru presupusa participare la atentatele împotriva ambasadelor americane la Nairobi şi Dar es Salaam în 1998, iar pentru arestarea sa este oferită o recompensă de cinci milioane de dolari.

Ultima oră
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei
21:56 - Dan Vîlceanu, despre demiterea unor USR-iști din consiliile de administrație: Au folosit aceste companii să-și pună oamenii acolo? Nu am întrebat care sunt USR-iști. Trebuie să îți asumi reforme
21:41 - Comisia Europeană va achiziționa un tratament anti-COVID cu anticorpi monoclonali
21:40 - Ludovic Orban, după ce Florin Cîțu a cerut o anchetă la Ministerul Sănătății: Parțial îi dau dreptate, dar este și responsabilitatea premierului când un domeniu atât de important nu funcționează la parametri
21:12 - Nicușor Dan organizează miercuri o primă informare publică despre proiectul trenului metropolitan
20:49 - Cseke Attila: Ministerul Sănătății a finalizat o achiziție publică pentru 10.600 de flacoane de Tocilizumab / Medicamentul este folosit pentru tratarea formelor grave de COVID-19
20:44 - Dacian Cioloș: Cîțu nu mai are cum să conducă un guvern în care să fie și USR – PLUS