Oscar 2013: Paritatea dintre „Skyfall” şi "Zero Dark Thirty", al şaselea caz din istoria Premiilor Academiei

Oscar 2013: Paritatea dintre „Skyfall” şi "Zero Dark Thirty", al şaselea caz din istoria Premiilor Academiei
Filmele „Skyfall” şi "Zero Dark Thirty" au avut parte de o surpriză, la ediţia din acest an a Premiilor Oscar. Cele două pelicule au primit acelaşi număr de voturi la categoria Cel mai bun montaj de sunet, fiin...

Filmele „Skyfall” şi „Zero Dark Thirty” au avut parte de o surpriză, la ediţia din acest an a Premiilor Oscar. Cele două pelicule au primit acelaşi număr de voturi la categoria Cel mai bun montaj de sunet, fiind recompensate, fiecare, cu câte un trofeu. Deşi rar, cazul nu este unul unic în istoria Premiilor Oscar. 

Rezultatele pentru această categorie au fost anunţate de actorul Mark Wahlberg, „asistat” de Ted, ursul animat din filmul cu acelaşi nume, a cărui voce este dată chiar de către gazda Oscarurilor din acest an, Seth MacFarlane. 

În momentul în care Wahlberg a anunţat că rezultatele indică o paritate, spectatorii au crezut că se află în faţa unei noi farse. Actorul a precizat, însă, rapid că nu este vorba nicidecum despre o glumă. 

Un astfel de moment nu se întâmplă des la gala Oscarurilor. Cu toate acestea, „incidentul” din acest an a fost al şaselea caz de paritate din istoria Premiilor Academiei Americane de Film, notează usatoday.com

Cel mai faimos caz s-a petrecut în anul 1968, când  Katharine Hepburn şi Barbra Streisand au fost nevoite să împartă Oscarul pentru cea mai bună actriţă. 

Iată care au fost celelalte patru cazuri de paritate din istoria Oscarurilor: 

– 1931 – Frederich March şi Wallace Beery, pentru Cel mai bun actor

– 1949 – „A Chance to Live” şi „So Much for So Little” – pentru Cel mai bun scurtmetraj documentar

– 1986 – „Artie Shaw: Time is All You Got” şi „Down and Out in America” – pentru Cel mai bun lungmetraj documentar

– 1994 – „Franz Kafka’s It’s a Wonderful Life” şi „Trevor” – pentru Cel mai bun scurtmetraj

Vezi AICI lista câştigătorilor Premiilor Oscar 2013

Urmăriți B1TV.ro și pe