Oscar Pistorius a primit tratament preferențial în penitenciar, de ziua sa de naștere

Oscar Pistorius a primit tratament preferențial în penitenciar, de ziua sa de naștere

Campionul paralimpic Oscar Pistorius, condamnat în octombrie la cinci ani de închisoare pentru uciderea iubitei sale, a primit un tratament preferenţial în detenție, cu ocazia aniversării sale, potrivit publicaţiei Sunday Times, citată de AFP.

Sportivul, care a împlinit 28 de ani, a fost vizitat aproximativ două ore de fratele său Carl şi sora sa Aimee sâmbătă dimineaţă, la închisoarea de la Pretoria. Pistorius a primit de la frații săi cadouri şi un tort cumpărat în afara închisorii, ceea ce este interzis, menţionează Sunday Times, adăugând că maşinile celor doi nu au fost controlate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al administraţiei penitenciarelor, Logan Maistry, sportivul nu beneficiază de tratament preferenţial, urmând a se deschide o anchetă în urma informațiilor apărute în presă.

Oscar Pistorius, care a ucis-o pe iubita sa Reeva Steenkamp în februarie 2013, este condamnat la cinci ani de închisoare, dar ar putea fi eliberat sub control judiciar după zece luni de detenţie, în august 2015.

Parchetul sud-african a făcut însă apel după condamnarea sportivului, pe care a calificat-o extrem de blândă. Solicitarea de apel va fi analizată în data de 9 decembrie, la Pretoria.