Pandemia este departe de a se încheia: Franța se pregătește de un al patrulea val de COVID-19, din cauza variantei Delta

Pandemia este departe de a se încheia: Franța se pregătește de un al patrulea val de COVID-19, din cauza variantei Delta
Gară închisă din cauza restricțiilor. Sursa foto: Pixabay

Experții medicali francezi se tem de o nouă creștere a cazurilor de coronavirus până în septembrie sau octombrie, prin urmare presiunea crește asupra guvernului pentru impunerea unor restricții mai dure.

O reapariție a cazurilor de COVID ar putea determina Franța să aibă un al patrulea val, a avertizat un om de știință, citat de news.sky.com.

Specialiștii se așteaptă la o explozie a cazurilor de COVID-19 în Franța din cauza variantei Delta

Principalul consilier științific al guvernului francez, profesorul Jean-Francois Delfraissy, a declarat că varianta Delta descoperită pentru prima dată în India ar putea să influența creșterea cazurilor de COVID.

Experții medicali din Franța și-au exprimat îngrijorarea că un nou val ar putea afecta țara până în septembrie sau octombrie, iar presiunea a crescut asupra guvernului pentru a introduce măsuri de siguranță mai dure.

Cu toate acestea, se speră că programul de lansare a vaccinurilor ar trebui să ajute la limitarea impactului oricărui val nou al virusului COVID-19.

„Cred că vom avea un al patrulea val, dar va fi mult mai moderat decât cele trei valuri anterioare, deoarece nivelul vaccinărilor este diferit față de cel anterior”, a declarat profesorul Delfraissy pentru radioul France Info.

Epidemiologul Arnaud Fontanet, care consiliază și guvernul francez în probleme științifice, a declarat pentru BFM TV că se așteaptă ca numărul infecțiilor de COVID-19 din Franța să crească din nou în septembrie sau octombrie.

Infecțiile, spitalizările și decesele au scăzut în Franța de câteva săptămâni, dar cu doar 32% din populație complet vaccinată până acum, îngrijorările cresc cu privire la varianta Delta foarte contagioasă.

Cresc cazurile de COVID-19 provocate deinfecția cu noua tulpină Delta

Varianta reprezintă aproximativ 20% din cazurile noi din Franța și devine „progresiv dominantă”, a declarat ministrul sănătății Olivier Veran pentru radiodifuzorul France Info.

Ministrul responsabil cu îngrijirea persoanelor vârstnice, Brigitte Bourguignon, spune că guvernul „a dublat dozele” vaccinurilor trimise în regiunea Landes de sud-vest, unde varianta reprezintă majoritatea infecțiilor.

Ea a spus că guvernul a trimis o scrisoare tuturor căminelor de bătrâni din Franța prin care solicita personalului să se vaccineze, adăugând că este „un imperativ moral”.

Personalul a fost avertizat că vaccinarea ar putea deveni obligatorie dacă nu se conformează până în septembrie.

La începutul acestei luni, restaurantelor, cafenelelor și barurilor din toată țara li s-au permis deschiderea pentru prima dată în șapte luni, în timp ce regulile de purtare a măștii pentru multe zone în aer liber au fost, de asemenea, relaxate.

Situația devine îngrijorătoare în majoritatea statelor, având în vedere că OMS a atras atenția că noua variantă Delta ar putea fi dominantă la nivel european, aceasta fiind mult mai contagioasă. În acest context, mai multe state europene, precum Spania sau Portugalia au impus noi restricții.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE
22:56 - Măsuri urgente în SUA. Joe Biden închide din nou granițele, după descoperirea variantei Omicron de SARS-COV-2