PANICĂ în Rusia: Oamenii sunt sfătuiţi să facă PROVIZII pentru un război nuclear. De ce Putin îşi manipulează ţara

PANICĂ în Rusia: Oamenii sunt sfătuiţi să facă PROVIZII pentru un război nuclear. De ce Putin îşi manipulează ţara

Presa de stat de la Moscova, cunoscută pentru manipulările pe care le-a făcut în trecut, a început să instruiască populația cum să procedeze în cazul izbucnirii unui război nuclear între Rusia și SUA. Cap de listă este postul de televiziune de stat Russia 24, care a prezentat reguli despre cum să procedeze cu proviziile în cazul izbucnirii unui război nuclear între Rusia și Statele Unite, transmite The Moscow Times.

Un prezentator al emisiunii Vesti 24, care stătea în fața unei fotografii cu un nor nuclear, le-a recomandat telespectatorilor ruși, cu patru zile înaintea atacului asupra Siriei de către SUA susținut de Marea Britanie și Franța, în timpul unui „instructaj de supraviețuire alimentară”, să facă rezerve „mai mari de apă și mai puțin de dulciuri”, pe lângă stocuri de conserve și pungi cu ovăz.

„De precizat că panica reală nu este aici, ci dincolo de Ocean”, a spus prezentatorul, oferind o informație scoasă din context.

Postul de știri Russia 24 a oferit preţiosul sfat ca, la cumpărăturile pentru dulapul de provizii pentru război să fie evitate dulciurile, pentru că doar cresc pofta de apă. În plus, rușii au fost sfătuiți să strângă o cantitate cât mai mare din lichidul vital vieţii.

Şi tabloidul Life a publicat joi o serie de sfaturi pentru a supraviețui unui atac nuclear, relatează Meduza.io, un portal de știri despre Rusia. Ca și Russia 24, ziarul începe cu pretextul „fricii și isteriei” recente cu privire la începutul unei „apocalipse nucleare”.

Oamenii sunt sfătuiți să se adăpostească la metrou, însă să fie precauți pentru că nu toate stațiile din Moscova și Sankt Petersburg vor face față unui atac nuclear. În articol se precizează că stațiile Admiralteyskaya din Sankt Petersburg și Parcul Pobedy din Moscow se află la cea mai mare adâncime.

De asemenea, publicații și site-uri precum 47news.ru, Fontanka.ru, Moskovsky Komsomolets și Moika78 au avut articole cu sfaturi asemănătoare în care vorbesc și despre adăposturi civile în care pot sta până la 1.200 de persoane, până la cinci zile, dacă se organizează să doarmă în schimburi.

Cu această ocazie a buletinelor atomice de ştiri, au fost menţionate mai multe anunțuri în care erau scoase la vânzare sau la închiriat buncăre atomice ( la o chirie 5.800 de dolari pe lună sau 2 milioane de dolari, cumpărare).

Întreaga campanie, gândită în contextul luptelor din Siria, este menită să justifice, din nou, politica militară a lui Vladimir Putin şi cheltuielile uriaşe ale campaniei sale din orient.