Papa Francisc a ajuns în Cuba. Suveranul Pontif a fost primit la Havana de preşedintele cubanez, Raul Castro (VIDEO)

Papa Francisc a ajuns în Cuba. Suveranul Pontif a fost primit la Havana de preşedintele cubanez, Raul Castro (VIDEO)
Foto: adevarul.ro

Papa Francisc a sosit sâmbătă în Cuba pentru o vizită de patru zile, prima etapă a unei deplasări în cursul căreia se va duce de asemenea în Statele Unite. Aceasta este cea de-a treia vizită a unui Papă pe insulă, după 1998, relatează B1 TV.

La sosirea pe aeroportul din Havana, suveranul pontif a îndemnat liderii politici din Cuba şi Statele Unite să persevereze în reconciliere şi să ofere un exemplu întregii lumi prin apropierea diplomatică.

Papa Francisc a fost întâmpinat de preşedintele Cubei, Raul Castro, care s-a declarat în trecut un mare admirator al acestuia.

În discursul său, Papa Francisc a vorbit despre îmbunătăţirea relaţiilor dintre Cuba şi Statele Unite ale Americii. Liderul de la Vatican i-a îndemant pe liderii politici din cele două ţări să ofere un exemplu în lume şi să persevereze în reconciliere şi apropierea diplomatică.

În timpul vizitei în Cuba, Papa Francisc va merge şi la Holguin și Santiago, iar după aceea va pleca spre Washington.

Francisc este al treilea papă care vizitează Cuba comunistă după Ioan Paul al II-lea în 1998 și Benedict al XVI-lea în 2012.

Papa Francisc a ajuns în Cuba

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”