Papa Francisc a mers la ambasada Rusiei, acolo unde și-a exprimat îngrijorarea față de războiul din Ucraina

Papa Francisc a mers la ambasada Rusiei, acolo unde și-a exprimat îngrijorarea față de războiul din Ucraina
Foto: Hepta.ro

Vineri, Papa Francisc a mers la ambasada Rusiei de la Sfântul Scaun, acolo unde și-a exprimat îngrijorarea față de războiul din Ucraina. Aceasta se pare că ar fi prima vizită a unui papa la o ambasadă, în timpul unui conflict, notează CNN.

Suveranul Pontif, vizită la ambasada Rusiei pe tem războiului din Ucraina

Papa Francisc a mers vineri la ambasada Rusiei de la Sfântul Scaun. Suveranul Pontif a petrecut acolo aproximativ 30 de minute, timp în care a discutat despre situația conflictului din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt de la Vatican, Matteo Bruni, nu a confirmat informația potrivit căreia Papa Francisc ar fi oferi medierea Vaticanului în conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Președintele Ucrainei, mesaj pentru Vladimir Putin

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a ținut să îi transmită un mesaj președintelui rus, Vladimir Putin, în cursul zilei de vineri. Liderul de la Kiev spune că invazia Rusiei în Ucraina este „un război împotriva întregii Europe”.

Volodimir Zelenski a vorbit despre cele două zile de bombardamente și spune că cei doi lideri ar trebui să înceapă negocierile, pentru a nu crește numărul victimelor.

Două zile la rând, orașele noastre sunt supuse bombardamentelor. Coloanele de tancuri și atacurile aeriene sunt similare cu ceea ce a trăit deja Europa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. (…) Vreau să transmit un mesaj președintelui rus, luptele sunt în desfășurare în toată țara, să începem negocierile, ca să nu mai moară și alți oamen”, a declarat  Volodimir Zelenski

Urmăriți B1TV.ro și pe