Papa Francisc îndeamnă călugărițele să nu se lase distrase de Internet și rețelele sociale, dar admite că acestea ”pot fi fără îndoială instrumente utile” (VIDEO)

Papa Francisc îndeamnă călugărițele să nu se lase distrase de Internet și rețelele sociale, dar admite că acestea ”pot fi fără îndoială instrumente utile” (VIDEO)
Foto: time.com

După ce a demonstrat ca este în pas cu tehnologia și a binecuvântat un copil pe telefon, acum Papa Francisc întoarce foaia. Suveranul Pontif le-a recomandat miilor de călugăriţe din mănăstiri să nu se lase "distrase" de Internet, informează B1 TV.

În urmă cu câteva luni, şeful Bisericii Catolice susţinea că Internetul și rețelele sociale sunt un dar de la Dumnezeu. Dar cum tot ce-i mult strică, Papa Francisc a ţinut să transmită un avertisment celor care au ales să se dedice credinţei. Mai exact, călugăriţelor, pe care le îndeamnă să nu se lase distrase de Internet.

"În societatea noastră, cultura digitală influenţează decisiv formarea gândirii…Acest climat cultural afectează şi comunităţile contemplative. Aceste mijloace pot fi fără îndoială instrumente utile…, dar vă recomand un discernământ prudent pentru ca acestea să fie în folosul formării pentru viaţa contemplativă…şi nu ocazii de distragere şi evadare din viaţa frăţească din comunitate şi nici dăunătoare vocaţiei voastre, sau un obstacol în calea vieţii voastre dedicate în întregime contemplării", a scris Papa Francisc în Constituţia sa apostolică Vultum Dei quarere – Căutarea înfăţişării Domnului.

Papa Francisc îndeamnă călugărițele să nu se lase distrase de Internet și rețelele sociale, dar admite că acestea ”pot fi fără îndoială instrumente utile”

#DIRECT_ONE_u3ia1r#

Noile reguli se adresează celor peste 35.000 de călugăriţe din aproximativ 4.000 de mănăstiri, aflate mai ales în Italia şi Spania.

În ciuda scăderii numărului de femei care doresc să devină maici, Suveranul Pontif a cerut să nu se încerce "recrutarea" de călugăriţe din străinătate pentru a umple mănăstirile.

”Trebuie evitată cu orice preţ recrutarea de candidate venite din alte ţări doar pentru a asigura supravieţuirea mănăstirii", a spus Papa.

Acesta încurajează toate mănăstirile să facă parte dintr-o federaţie, ca "structură importantă de comuniune între mănăstiri care împărtăşesc acelaşi har, pentru a nu rămâne izolate".

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu