Papa Francisc, mesaj pentru tineri: Continuaţi să strigaţi, nu vă lăsaţi anesteziaţi!

Papa Francisc, mesaj pentru tineri: Continuaţi să strigaţi, nu vă lăsaţi anesteziaţi!
Foto: CBS News

Papa Francisc a ținut o cuvântare de sărbătoarea Floriilor, care coincide cu Ziua Mondială a Tineretului, în care i-a îndemnat pe tineri să depună în continuare eforturi pentru a se face auziți și să nu permită generaţiilor mai în vârstă să îi reducă la tăcere sau să le anestezieze idealismul.

Papa a marcat, duminică, la Vatican, începutul Săptămânii Sfinte. El a ţinut o lungă şi solemnă slujbă în faţa a câteva zeci de mii de credincioşi adunaţi în Piaţa Sfântul Petru, informează Reuters.

Suveranul Pontif i-a îndemnat pe tineri să nu se lase manipulaţi: ”Tentaţia de a-i reduce la tăcere pe tineri a existat dintotdeauna. Există multe moduri în care tinerii pot fi reduşi la tăcere, în care pot fi făcuţi invizibili. Multe moduri de a-i anestezia, de a-i face să rămână tăcuţi, să nu pună întrebări, să nu se îndoiască. Există multe moduri în care pot fi sedaţi, împiedicaţi să se implice”.

„Dragi tineri, aveţi în voi darul de a striga. De voi depinde să nu rămâneţi tăcuţi. Chiar dacă ceilalţi tac, dacă noi, cei mai în vârstă şi liderii, unii corupţi, tăcem, dacă toată lumea tace şi îşi pierde entuziasmul, vă întreb: „Veţi striga?”, a întrebat Papa, iar tinerii din mulțime au răspuns ”Da!”.