Papa Francisc promite: Biserica Catolică va înceta să mai mușamalizele abuzurile preoților pedofili, așa cum obișnuia în trecut

Papa Francisc promite: Biserica Catolică va înceta să mai mușamalizele abuzurile preoților pedofili, așa cum obișnuia în trecut

Papa Francisc a promis că Biserica Catolică nu va mai mușamaliza agresiunile preoților pedofili, „așa cum se obișnuia în trecut”, la finalul summit-ului despre combaterea abuzurilor sexuale împotriva copiilor, potrivit DPA preluat de Agerpres.

„Niciun abuz nu mai trebuie muşamalizat, aşa cum se obişnuia în trecu, sau să fie ignorat, întrucât neglijarea abuzurilor favorizează propagarea răului şi mută scandalul la un alt nivel”, a spus suveranul pontif la Vatican.

El s-a adresat către un număr de aproximativ 200 de episcopi și alte oficialități de rang înalt, reafirmând că „dacă în sânul Bisericii va apărea chiar şi un singur caz de abuz – această situaţie în sine reprezentând o atrocitate – cazul va fi abordat cu cea mai mare seriozitate”.

Papa Francisc a prezentat, joi, în prima zi a evenimentului, un proiect de reformă cu 21 de măsuri pentru combaterea abuzurilor sexuale împotriva minorilor. Cu toate acestea, discursul său de duminică nu a inclus angajamente concrete, cu excepţia promisiunii de a consolida legislaţia de la Vatican împotriva pornografiei infantile online.

Urmăriți B1TV.ro și pe