Părinţii unei adolescente decedate au fost autorizaţi să acceseze contul acesteia de Facebook

Părinţii unei adolescente decedate au fost autorizaţi să acceseze contul acesteia de Facebook
Foto: Pixabay

Instanța din Germania a acceptatmarţi ca părinţii unei adolescente decedate să acceseze în mod direct contul acesteia de Facebook. Reprezentanții aplicațieinu a fost de acord la început, a anunţat avocatul familiei.

Tânăra a murit în 2012 la vârsta de 15 ani după ce a fost lovită de metrou în Berlin. Părinții au vrut să îi acceseze pentru ade a afla dacădecesula fost accidental sau dacă a fost vorba de sinucidere.

Facebook a susținut că accesul la datele adolescentei ar putea încălca conţinutul privat al altor utilizatori care au comunicat cu ea.

Contul tinerei fete a fost plasat după decesul său în modul ″În memoria″⁣, care permite distribuirea unor postări în memoriapersoaneidispărute, dar nu şi accesul rudelor sale la mesaje sau fotografii.

Părinții au apelat la instanță, care le-a permis accesul la cont, conform protv.ro.

Ce spune avocatul părinților

″Transferul de fişiere pe unităţi USB este pur şi simplu insuficient. Moştenitorii trebuie să poată accesa contul în aceeaşi manieră ca şi titularul. Bucurie!″⁣, a salutat într-un mesaj transmis pe Twitter avocatul părinţilor adolescentei, Christlieb Klages.

Ultima oră
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)