Patru morți și zeci de răniți într-un incendiu puternic în nord-estul Spaniei (VIDEO)

Patru morți și zeci de răniți într-un incendiu puternic în nord-estul Spaniei (VIDEO)
UPDATE:  În cursul zilei de luni a mai murit o eprsoană, un francez în vârstă de 64 de ani, care suferise arsuri grave. Trei oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi o sută au fost răniţi într-un puternic in...

UPDATE:  În cursul zilei de luni a mai murit o eprsoană, un francez în vârstă de 64 de ani, care suferise arsuri grave.

Trei oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi o sută au fost răniţi într-un puternic incendiu care s-a produs în Spania, au anunţat autorităţile catalane, citate de El Pais.

Focul a izbucnit duminică după-amiază, în apropiere de oraşul La Jonquera, nu departe de granița cu Franța.

Pompierii s-au  luptat de ore întregi cu flăcările care au distrus peste 13.000 de hectare de teren. Mii de persoane au rămas izolate în locuinţe, iar răniţii au fost transportaţi de urgenţă la spital. Un purtător de cuvânt al pompierilor a confirmat bilanţul tragediei şi a calificat situaţia ca fiind „foarte gravă”.

Din cauza pericolului, rețelele de circulație rutieră și feroviară din zonă au fost închise dumnică și urmează a fi redeschise luni la prânz, potrivit sursei citate.

Autoritățile au recunoscut că acesta este cel mai grav incendiu din 1986 încoace. Potrivit acestora, se pare să incendiul a izbucnit de la o țigară aprinsă aruncată pe geamul unui autovehicul, pentru că focarul s-a situat în apropierea unei șosele.

Incendiu puternic în Catalunia

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21888').select();" id="embed_text_21888" />