Pentagon: Chiar dacă acordă ajutoare Ucrainei, SUA s-au asigurat că sunt pregătite să facă față și altor amenințări

Pentagon: Chiar dacă acordă ajutoare Ucrainei, SUA s-au asigurat că sunt pregătite să facă față și altor amenințări
Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA.

Pentagonul susține că are capacitatea de a face față amenințărilor din lume, în ciuda unui raport recent care sugerează că resursele SUA nu ar fi suficiente pentru a susține un război.

Pentagonul are capacitatea de a riposta la orice amenințare

Generalul de brigadă Pat Ryder, purtător de cuvânt al Ministerului american al Apărării, a afirmat că Pentagonul nu va lua nicio măsură care să afecteze pregătirea sau capacitatea de a răspunde la cerințele de securitate națională. El a făcut acest comentariu în contextul în care un raport al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale (CSIS) publicat luni sugerează că baza industrială de apărare a SUA nu este pregătită pentru un război hipotetic cu China privind Taiwanul.

Potrivit raportului, SUA ar rămâne fără muniție cu rază lungă de acțiune și înaltă precizie în mai puțin de o săptămână, din cauza asistenței militare trimise Ucrainei pentru a se apăra de invazia Rusiei. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a subliniat că, chiar dacă acordă ajutor Ucrainei, SUA s-au asigurat că sunt pregătite să facă față și altor amenințări.

„Sunt în curs discuții intense ca parte a procesului de a ne asigura că avem tot ce ne trebuie şi că putem continua să ne refacem stocurile”, a spus el.

Cel mai agresiv efort de modernizare din ultimii  40 de ani

Strategia de apărare națională a Statelor Unite subliniază clar faptul că China reprezintă o provocare tot mai mare pentru SUA și acest raționament este la baza proiectării bugetelor militare și a doctrinei militare a țării, a explicat generalul de brigadă Pat Ryder.

El a adăugat că forțele armate ale SUA vor fi capabile să răspundă cerințelor în fața lor, indiferent de situația din lume. The New York Times a raportat că Pentagonul este într-o cursă contra cronometru pentru a-și spori producția de rachete cu 500% în următorii doi ani, ceea ce va duce la o producție de muniții convenționale la niveluri nemaiîntâlnite din Războiul din Coreea.

Acest proiect face parte din cel mai agresiv efort de modernizare din ultimii aproape 40 de ani, conform raportului armatei americane. Această investiție în creșterea producției de muniții de artilerie survine în timp ce SUA trimit cantități mari de acest tip de materiale în Ucraina, în special tunuri Howitzer de 155 mm.

Urmăriți B1TV.ro și pe