Pentagon: Sistemele de rachete HIMARS vor putea fi folosite în curând pe câmpul de luptă

Pentagon: Sistemele de rachete HIMARS vor putea fi folosite în curând pe câmpul de luptă
Foto: captura video.

Armata ucraineană finalizează antrenamentul cu sistemele de lansare multiplă HIMARS, iar aceste sisteme vor „intra în luptă în curând”. Anunțul a fost făcut de Colin Kahl, reprezentantul Pentagonului.

 Ucraina va primi rachetele HIMARS

Potrivit acestuia, scopul lui Putin este încă să cucerească o mare parte a Ucrainei, dacă nu întreaga țară.

„Nu cred că va fi capabil să atingă aceste obiective”, a spus un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Kahl a recunoscut că forțele ruse au avansat în sudul Ucrainei, dar a remarcat că înaintarea nu a reprezentat un mare progres pentru apărarea ucraineană.

„Ei pot obține succes tactic aici și acolo. Ucrainenii vor rezista. Nu cred că rușii sunt capabili să-și atingă obiectivele grandioase”, a spus secretarul adjunct al Apărării al SUA.

Duel de artilerie

Un înalt oficial al Pentagonului a atras atenția asupra pierderilor grele de ambele părți: „Ucrainenii înregistrează pierderi, rușii suportă și pierderi mari, iar linia frontului abia se mișcă”.

Pentagonul, a spus Kahl, împărtășește „îngrijorările ucrainene cu privire la șansele inegale într-un duel de artilerie” în estul Ucrainei.

„Este adevărat că rușii au capacități de artilerie semnificativ mai mari”, a spus el, subliniind că Ucraina era dependentă de sistemele de artilerie din epoca sovietică. De aceea, a explicat Kahl, s-a decis trecerea la furnizarea de sisteme de artilerie utilizate în țările NATO, inclusiv HIMARS.

Urmăriți B1TV.ro și pe