Percheziţii în Bucureşti şi alte 5 județe pentru evaziune fiscală şi spălare a banilor. Prejudiciul: peste 1.200.000 de lei

Percheziţii în Bucureşti şi alte 5 județe pentru evaziune fiscală şi spălare a banilor. Prejudiciul: peste 1.200.000 de lei

Mai multe percheziții au loc marți dimineața, în București și în județele Ilfov, Giurgiu, Buzău, Dâmbovița și Ialomița, la locuințele unorpersoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor prin intermediul unor firme de construcţii.

„La data de 29 septembrie, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5 din cadrul Poliţiei Capitalei pun în aplicare 28 mandate de percheziţie domiciliară în municipiului Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu, Buzău, Dâmboviţa şi Ialomiţa într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, citat de Agerpres.

Se pare căîn 2016, administratorii unor firme au înregistrat achiziții de bunuri de4.100.000 lei de la firme tip „fantomă”.

Mai mult, suspecții ar fi transferat suma de 4.500.000 lei din contul firmelor „fantomă” în contul unor firme din Turcia.

„Prejudiciul estimat este de aproximativ 1.200.000 lei reprezentând TVA şi impozit pe profit, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 4.500.000 lei”, potrivit comunicatului.