Pericolul din gelatină: Prăjiturile cu glazură ale unei americance, confiscate pe un aeroport din Las Vegas

Pericolul din gelatină: Prăjiturile cu glazură ale unei americance, confiscate pe un aeroport din Las Vegas
Vameşii americani au confiscat prăjiturile unei femei pe un aeroport din Las Vegas fiindcă au considerat că gelatina reprezintă un pericol pentru siguranţa pasagerilor. Autorităţile spun că femeia a încălcat...

Vameşii americani au confiscat prăjiturile unei femei pe un aeroport din Las Vegas fiindcă au considerat că gelatina reprezintă un pericol pentru siguranţa pasagerilor. Autorităţile spun că femeia a încălcat regulile privind introducerea de lichide sau geluri în avioane.

Rebecca Hains a încercat sã se apere în faþa vameșilor, spunând că nu avea de gând sã foloseascã gelatina pe post de ingredient pentru vreo încãrcãturã explozivã.

„Totul are legãturã cu dorința vameșlor de a-i face pe oameni sã respecte niște reguli, ceea ce, cred, cã turistului obișnuit îi pare un fapt arbitrar și chiar încalcã și libertãțile cetãțeanului”, a spus Rebecca.

Femeia, care este profesoarã de comunicare, susþine cã mãsura vameșlor a fost nedreaptã.

Polițiștii -ar fi cerut acesteaia chiar sã mânânce prãjitura, ca sã înlãture orice suspiciune. Femeia o primise de la unul dintre studenții ei și trecuse fãrã probleme de controlul vamal la aeroportul din Boston, cu câteva ore în urmã.

Într-un final, conducerea aeroportului din Las Vegas a revizuit regulamentul, iar toți pasagerii își vor putea lua în avion pe viitor prãjiturile cu gelatinã.