O grupare din Belgia a comis peste 100 de jafuri. Trei bărbați au fost arestați

O grupare din Belgia a comis peste 100 de jafuri. Trei bărbați au fost arestați

Mai mulți români sunt suspectați că au comis mai multe jafuri în Belgia, din 2016.

Cum au acționat hoții

Aceștia au comis peste100 de jafuri din locuințe, în special mașini și unelte. Autoritățile belgieneauînceput investigațiile, ceea ce a atrasatenţia polițiștilor din Buzău.Gruparea era formată din 10 bărbați care au atacat, în patru ani, nenumărate case și gospodării. Bărbații furau ATV-uri, scutere, biciclete chiar și aparatură de uz casnic. Toate lucrurile furate erau mai apoi transporate în Germania, unde se cazau. După aceea, bunurile ajungeauîn România.

Ce spun autoritățile

Şeful Serviciului Asistenţă Judiciară şi Poliţienească Internaţională din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR, Emil Tudor, spus vineri, că bărbații erau ajutați de alti oameni din Germania, iar de acolo se deplasau în Belgia, cu maşini înmatriculate în ţara respectivă şi comiteau jafurile, potrivit ProTv.

“Este un grup organizat compus din câte s-a probat până acum din zece cetăţeni români, toţi din judeţul Buzău, care au acţionat, aşa cum a reieşit din cercetări, în partea de est a Belgiei, în imediata vecinătate a Germaniei. Membrii acestui grup acţionau în mod următor: se deplasau undeva la graniţa dintre Germania şi Belgia, unde pe teritoriul Germaniei beneficiau de suportul unor persoane, evident cetăţeni români sau legătură cu cetăţeni români, care le asigura cazare şi suport logistic, de acolo s-a dovedit că beneficiau de autovehicule înmatriculate pe teritoriul Belgiei cu care se deplasau pentru a nu atrage atenţia. Sustrăgeau de regulă în perioadele zilei când era mai puţină lumină, pe teritoriul Belgiei, iar bunurile transportate erau depozitate temporar în zona din Germania de unde erau transportate ulterior către România spre a fi valorificate”, a declarat Emil Tudor.

Acesta a mai spun că trei bărbați din această grupare sunt deja arestați în Belgia.

“Până în prezent în Belgia s-a reuşit arestarea a trei membri ai grupului infracţional organizat, iar ceilalţi membri ai grupului în prezent sunt cercetaţi în stare de libertate, urmând ca autorităţile judiciare din Belgia să dispună în funcţie de materialul probator administrat şi în această săptămână”.

Prejudiciul depășește500.000 de euro. Gruparea era condusă de o persoană din Buzău.

Urmăriți B1TV.ro și pe