Peste 150 de răniţi, după ce două trenuri s-au tamponat într-o gară din Barcelona

Peste 150 de răniţi, după ce două trenuri s-au tamponat într-o gară din Barcelona
Foto simbol: Pixabay

Cel puţin 155 de persoane au fost rănite după ce două trenuri s-au tamponat la periferia Barcelonei, informează BBC, care citează un bilanţ al serviciilor de urgenţă.

Trenurile se deplasau în aceeaşi direcţie şi s-au ciocnit în momentul în care unul dintre ele staţiona.

Accidentul, care a avut loc în jurul orei locale 07:50 (08:50, ora României), s-a petrecut într-o gară din regiunea Catalonia, în nord-estul Spaniei.

Presa locală a relatat că trenurile se deplasau în aceeaşi direcţie şi s-au ciocnit în momentul în care unul dintre ele staţiona.

Nu sunt clare deocamdată circumstanţele în care s-a produs accidentul, care a avut loc în gara Montcada i Reixac – Manresa, la aproximativ 12 km de centrul Barcelonei.

Serviciile de urgenţă au spus într-un mesaj pe Twitter că 150 de persoane sunt rănite uşor şi alte cinci au răni ceva mai serioase. Trei persoane au fost transferate la spital.

Traficul feroviar a fost întrerupt pentru scurt timp pe mai multe linii din cauza accidentului, a precizat guvernul regional.

Descriind momentul coliziunii, o pasageră a declarat pentru publicaţia Ser Catalunya că a simţit „o lovitură extraordinară” şi a spus că „oamenii ţipau”.

Un alt pasager a declarat pentru RAC1, un post de radio local, că trenul era foarte aglomerat, iar vagonul în care se afla, care era ultimul, era plin ochi în momentul coliziunii.

Ministrul spaniol al Transporturilor, Raquel Sánchez, a declarat că monitorizează îndeaproape situaţia şi le-a urat „însănătoşire grabnică” răniţilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe