Statul Major al armatei din Ucraina afirmă că aproape 800 de rachete au fost lansate spre ea de la începutul războiului

Statul Major al armatei din Ucraina afirmă că aproape 800 de rachete au fost lansate spre ea de la începutul războiului
O bază militară ucraineană aflată la 15 kilomtri de granița cu Polonia a fost vizată de rachete rusești. Sursa Foto: Hepta

Aproape 800 de rachete balistice şi de croazieră au fost lansate spre Ucraina de la începutul invaziei ruse, conform unei actualizări operaţionale a Statului Major al armatei din Ucraina, relatează BBC.

Peste 700 de rachete au atacat Ucraina începând cu luna februarie

Statul Major a specificat că rachetele au atacat în mare parte sudul şi estul Ucrainei, deşi „au tras în mod repetat şi asupra altor obiecte de infrastructură critică de importanţă socială”. se arată în actualizarea operațională.

De asemenea, într-o altă actualizare,  Statul Major a menționat  că luptele au continuat miercuri și în alte zone din Ucrainei.

Și în vestul Uncrainei au avut loc atacuri. Trupele ruse au lovit în aprilie mai multe ținte aflate în orașul Liov din vestul Ucrainei. Nu mai puțin de cinci rachete au fost lansate de trupele ruse, a anunțat primarul orașului, Andriy Sadovy, potrivit The Guardian.

În Harkov, Rusia îşi consolidează ofensivele pentru a opri o contraofensivă desfăşurată de trupele ucrainene, care au recucerit recent o serie de sate din zonă.

Statul Major a declarat că forţele din Rusia au continuat să lanseze în Mariopol atacuri de artilerie şi aeriene care vizează combinatul Azovstal care a dat dovadă de o rezistență continuă, potrivit Hotnews.ro.

Lukașenko, despre colaborarea cu Rusia: „Dezvoltăm o nouă rachetă”

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat, marți, că Rusia va ajuta Belarus să producă rachete, între care rachete de tip Iskander. Afirmația a fost făcută în contextul unei reuniuni cu responsabili din domeniul apărării din ţara sa.

„Dezvoltăm o nouă rachetă. (…) O rachetă foarte eficientă, similară modelului Iskander. Există sprijin deplin”, a spus Lukașenko.

Lukașenko a mai subliniat că şefului Agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, Dmitri Rogozi, i s-ar fi transmis să ofere sprijinul corespunzător Belarusului în acest sens.

„În prezența mea, președintele l-a instruit pe Dmitri Rogozin să ofere imediat sprijin, astfel încât să nu pierdem timpul reinventând roata, astfel încât să putem profita de experiența specialiștilor ruși, care au realizat racheta Iskander”, a adăugat șeful statului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina