Peste trei tone de cocaină, găsite printre banane. Metoda ingenioasă prin care au fost transportate (video)

Peste trei tone de cocaină, găsite printre banane. Metoda ingenioasă prin care au fost transportate (video)
Foto: Pixabay.

Anchetatorii italieni antidrog au confiscat peste trei tone de cocaină pură în timpul unei razii în portul Gioia Tauro din regiunea Calabria, informează DPA.

Polițiștii italieni din departamentul antidrog au depistat și au confiscat peste trei tone de cocaină pură în timpul unei operațiuni desfășurate în portul Gioia Tauro din regiunea Calabria.

Aproape 2,3 tone de cocaină au fost găsite vineri, 31 decembrie, în containere în care erau transportate banane, alune şi ardei din America de Sud în Italia, informează poliţia financiară italiană, citată de Agerpres.

Tot vineri, au fost depistate și aproape 850 de kilograme de cocaină.  Acestea fiind ascunse sub banane într-un camion. Şoferul ce transporta marfa a fost arestat.

Cocaina ar fi trebuit să fie amestecată cu alte substanțe pentru a i se creste volumul de până la patru ori înainte de a fi vândută. Câștigurile traficanților ar fi putut să ajungă până la un miliard de euro.

Calabria este regiunea în care activează una dintre cele mai puternice și mari grupări mafiote din Europa. Membrii acesteia fiind considerați și cei mai mari importatori de cocaină din lume.

Urmăriți B1TV.ro și pe