Piramida integrării – soluția pe care un jurnalist o propune Angelei Merkel pentru integrarea refugiaților în societatea germană

Piramida integrării - soluția pe care un jurnalist o propune Angelei Merkel pentru integrarea refugiaților în societatea germană

Cancelarul german Angela Merkel susține că are un plan pentru integrarea refugiaților, însă până în acest moment nu a dat niciun indiciu cu privire la măsurile care sunt pregătite. Astfel,  Jaafar Abdul Karim, jurnalist la Deutsche Welle, îi propune cancelarului un plan în acest sens.

Inspirat din priamida nevoilor umane, a lui Abraham Maslow, Jaafar propune o piramidă a integrării, care cuprinde cinci niveluri: securitatea, acceptarea, încrederea, libertatea și sentimentul de aparenență, faptul că refugiații ar trebui să se simtă ca acasă.

Fără ca aceste nevoi să fie satisfăcute, atât în privința refugiaților, cât și în privința cetățenilor germani, integrarea celor veniți din Orientul Mijlociu și Africa nu se va realiza, atrage atenția jurnalistul.

Securitatea

Oamenii care ajung în Germania nu se simt în siguranță, subliniază Jaafar Abdul Karim. Ei au fost traumatizați de situația din țările lor și de drumul parcurs până au ajuns în Europa. Ajunși în Germania, ei se lovesc faptul că trebuie să trăiască într-o țară necunoscută și să facă față birocrației de aici. Cu cât societatea germană este mai activă în a-i învăța pe imigranți cum să supraviețuiască în această țară, cu atât Germania va fi un stat mai sigur, sugerează Jaafar Abdul Karim.

Acceptarea

Pentru a întări acest aspect, jurnalistul cosideră că politicienii germani ar trebui să demareze campanii de conștientizare. De asemenea, este nevoie ca refugiații să aibă șansa de a contribui la prosperitatea țării, iar în acest sens este nevoie de o schimbare a legislației. În acest context, jurnalistul aduce în discuție și problema jihadiștilor care ar putea ajunge mult mai ușor în Europa odată cu refugiații, însă subliniază că cei care fug din calea conflictelor din țările lor nu trebuie stigmatizați din cauza radicalismului.

Libertatea

Jaafar Abdul Karim subliniază că oamenii trebuie să aibă sentimenul că sunt liberi. Acest lucru înseamnă a fi capabili să își stabilească propriul rol într-o societate. Libertatea are legătură și cu religia, mai atrage atenția jurnalistul, care îi sugerează Angelei Merkel să să se asigure că refugiații sunt liberi să-și practice religiile, fără a încălca, însă, legislația germană.

Casa

Mulți refugiați vor petrece ani întregi încercând să găsească un loc în care să se simtă ca acasă. Pe de o parte, ei nu se vor simți 100% germani. Pe de altă parte, nu se vor simți acceptați în țările lor de origine, dacă se vor întoarce acolo, pentru că vor fi văzuți ca fiind cei care au plecat.  Acasă, pentru ei va fi locul în care vor trăi, vor iubi și se vor simți înțeleși, mai precizează jurnalistul. 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`