Plahotniuc face jocul Moscovei! Directorul Liceului Orizont din Moldova a fost arestat 

Plahotniuc face jocul Moscovei! Directorul Liceului Orizont din Moldova a fost arestat 

Turgay Şen, directorul general al Liceului Teoretic „Orizont” din Republica Moldova, a fost arestat în Aeroportul din Chişinău, în timp ce pleca spre România, la o conferință.

Se vehihulează că la reţinerea directorului au participat angajați ai SIS și PCCOCS, informează cotidianul.ro.

Lidera Partidului Acțiune li Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a precizat că președintele Igor Dodon a colaborat cu autoritățile din Turcia și șeful Partidului Democrat din Moldova (PDM),

Vladimir Plahotniuc, pentru arestarea directorului liceului şi cere stoparea intoxicării educației prin imixtiunea răzbunărilor politice.

De asemenea, aceasta susţine că goana după adversarii politici și ideologici ai președintelui Turciei Recep Tayyip Erdoğan a ajuns și în Republica Moldova.

„Opriți intoxicarea educației prin imixtiunea răzbunărilor politice. Goana după adversarii politici și ideologici ai Președintelui Turciei Recep Tayyip Erdoğan a ajuns și în Moldova. Aici el și-a găsit niște parteneri de nădejde în abuzuri – Dodon și Plahotniuc, cu care a conspirat să-l aresteze pe Turgay Şen – directorul liceului Orizont”, a transmis Sandu pe o rețea de socializare.

Liderul PAS a specificat că autoritățile moldovenești „ au lovit în ce avem noi mai de preț – educația”.