Planul macabru al rușilor: Săptămâna viitoare va fi decisivă pentru regiunea Lugansk

Planul macabru al rușilor: Săptămâna viitoare va fi decisivă pentru regiunea Lugansk
Foto: Hepta/Sputnik / Valery Melnikov.

Eforturile ocupanților ruși sunt concentrate asupra regiunii Lugansk, unde au fost lansate mai multe atacuri.  Invadatorii bombardează masiv localitățile din regiune.

Săptămâna viitoare va fi decisivă pentru locuitorii zonei, susține Serghei Gaidai, șeful administrației militare regionale Lugansk.

Trupele ruse se regrupează  și se îndreaptă spre Lugansk

Potrivit acestuia, un număr mare de soldați ruși se află acum în regiunea Lugansk, însă aceștia vor fi lichidați de armata ucraineană.

„Rușii sunt epuizați și nu mai sunt ‘nemuritori’ ca toți ceilalți. Singurul lucru este că sunt mulți. Luptătorii noștri sunt pur și simplu șocați că ies din toate crăpăturile ca niște gândaci. Săptămâna viitoare va fi decisivă”, a precizat Serghei Gaidai, citat de Unian.

Șeful administrației militare regionale Lugansk a remarcat că la periferia orașului Severodonețk se duc lupte grele. Potrivit acestuia, „situația este foarte dificilă”.

„Trupele ruse s-au apropiat deja suficient, ca să poată trage și cu mortare. Orașul este distrus constant, non-stop. Situația din oraș este foarte grea. Ieri, luptele au fost deja la periferia orașului”, a adăugat Serghei Gaidai.

Militarul este sigur că dictatorul rus Vladimir Putin a ordonat ocuparea regiunii Lugansk cu orice preț. El spune că Rusia regrupează trupele din regiunea Mariupol, Harkov și Donețk.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:13 - Ministrul ucrainean de Externe: Tot ce-i rămâne Rusiei e să scuipe ameninţări. Își arată slăbiciunea / Noi suntem alături de Moldova prietenă pentru candidatura la UE
19:46 - Protest la Munchen înainte de Summitul G7: Mii de persoane au manifestat împotriva schimbărilor climatice și a războiului (VIDEO)
19:21 - Robert Glință, locul 4 la proba de 50 de metri spate, la Mondialele de Natație
19:06 - Grav accident în Capitală: Două maşini şi un troleibuz s-au ciocnit pe Calea Văcărești. Unul dintre autoturisme a ajuns pe linia de tramvai
18:54 - „Make Colţea great again!”, sloganul noului manager al Spitalului Colțea. Prioritățile medicului Bogdan Furtună: „Pacienții așteaptă de la noi un act medical de calitate, condiții decente și empatie”
18:25 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 26 iunie – 2 iulie. Berbecii sunt norocoșii zodiacului și li se permite o expansiune cu totul și cu totul ieșită din comun (VIDEO)
18:00 - Boris Johnson se teme că Ucraina va fi obligată să încheie o pace „rea” cu Rusia: Dacă Putin câștigă, vom suferi „un dezastru economic pe termen lung”
17:25 - Reacție la decizia-șoc din SUA: Guvernul francez vrea să înscrie dreptul la avort în Constituţie: „Pentru toate femeile, pentru drepturile omului, trebuie să gravăm asta în piatră”
16:50 - O destinație preferată de turiști: Lacul din România în care poţi face o baie rece, dar şi caldă în acelaşi timp
16:11 - Dmitri Medvedev: Aderarea R. Moldova la UE e posibilă prin crearea noii Românii Mari. Politicienii români dansează politic în jurul Moldovei, fapt amuzant, dar consecințele pot fi mult mai puțin amuzante