PNL Bucureşti, reacție în scandalul fraudării alegerilor: PSD îşi bate joc de voturile oamenilor

PNL Bucureşti, reacție în scandalul fraudării alegerilor: PSD îşi bate joc de voturile oamenilor
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

PNL București a condamnat neregulile apărute în procesul de numărare a voturilor în Capitală, mai ales în Sectoarele 1 și 5, susținând că acestea demonstrează că „PSD îşi bate joc de voturile bucureştenilor”.

La Sectorul 1, USR-PLUS a scos la iveală mai multe tentative ale social-democraților de a frauda procesul electoral. În ciuda acestor tentative, Clotilde Armand, candidata USR-PLUS susținută de PNL, e dată câștigătoarepotrivit rezultatelor parțiale prezentate de Biroul Electoral Central. În schimb, candidatul PSD, actualul primar Dan Tudorache, a pretins inițial că el are 200 de voturi avans, apoi a cerut renumărarea voturilor pentru a se face lumină BEC va decide miercuri dacă dă curs solicitării PSD de a fi renumărate voturile de la Sectorul 1.

În Sectorul 5, rezultate provizorii ale BEC îl dau câștigător pe Cristian Popescu Piedone, condamnat în primă instanță la închisoare în dosarul ”Colectiv”. Cristian Băcanu, candidatul PNL susținut de USR-PLUS, acuză însă că au existat fraude.

PNL Bucureşti: PSD îşi bate joc de voturile locuitorilor Capitalei

PNL Bucureşti a transmis că multiplele nereguli apărute în procesul de numărare a voturilor mai ales în Sectoarele 1 și 5 arată că „PSD îşi bate joc de voturile bucureştenilor”.

„PSD îşi bate joc de voturile bucureştenilor, demonstrând că a rămas acelaşi partid nereformat, care este dispus să apeleze la practici ilegale, pentru a deturna voinţa alegătorilor”, a transmis organizația PNL din Capitală.

Filiala Sector 5 a PNL a solicitat Biroului Electoral al Circumscripţiei electorale a Sectorului 5 să dispună renumărarea tuturor buletinelor de vot pentru alegerea Primarului, Consiliului Local al Sectorului 5 şi Consiliului General al Municipiului Bucureşti

În opinia PNL București, la Sectorul 5 întregul proces electoral a fost viciat.

Cum se fură voturi în București, anul 2020

Liberalii dau exemplul unei secții de votare de unde 90 de voturi la Consiliul Local Sector 5 au fost trecute din pix către alte partide.

„O situaţie asemănătoare este la Sectorul 1, unde PNL Sector 1 şi alianţa USR-PLUS au descoperit nereguli menite să schimbe rezultatul votului. Candidatul PNL la Consiliul Local Sector 1, Iuliana Cristina Grigorescu, a fost cea care a descoperit un bărbat care a ieşit din clădirea care adăposteşte un birou electoral având asupra lui procese verbale originale. În urma verificărilor Poliţiei, acesta s-a dovedit a fi candidat pe lista PSD pentru Consiliul Local Sector 1. Poliţia desfăşoară cercetări in rem pentru falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, iar AEP verifică autenticitatea celor 473 de procese verbale găsite asupra bărbatului”, a mai transmis PNL.

Un alt exemplu e la secția de votare 127. Acolo, potrivit procesului verbal, USR-PLUS a avut cel mai mare număr de voturi din secţie – 164. Numai că pe site-ul Autorității Electorale Permanente alianța figurează cu zero voturi.

În acest context, PNL Bucureşti a solicitat „anchetarea cu celeritate a tuturor sesizărilor depuse şi îi asigură pe locuitorii Capitalei că va lupta pentru a le apăra votul dat duminică, pe 27 septembrie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe