PNL: Marcel Ciolacu s-a opus prelungirii votării în secțiile unde s-au format cozi. Scrisoarea trimisă către BEC de președintele PSD

PNL: Marcel Ciolacu s-a opus prelungirii votării în secțiile unde s-au format cozi. Scrisoarea trimisă către BEC de președintele PSD
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Siegfried Muresan, europarlamentarul și vicepreședinte al PPE a anunțat pe pagina de Facebook că președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a opus prelungirii procesului electoral în secțiile de vot unde s-au format cozi și unde există riscul ca mulți alegători să nu ma poată să își exercite opțiunea de vot după ora 21.

Marcel Ciolacu a transmis o scrisoare către BEC prin care se opune prelungirii votării

În acest sens, Siegfried Muresan a atașat scrisoarea pe care Marcel Ciolacu a transmis-o către Biroul Electoral Central.

”IMPORTANT: citiți, dați mai departe și acționați!

PSD-ul se opune prelungirii votării în secțiile în care e coadă.

Ministerul Afacerilor Interne a cerut prelungirea votării, iar președintele PSD Marcel Ciolacu a trimis scrisoare prin care SE OPUNE prelungirii votării.

SOLUȚIA: ieșiți la vot ACUM!”, a scris europarlamentarul PNL.

MAI a cerut prelungirea votului

Ministerul Afacerilor Interne a cerut prelungirea votului după ora 21„acolo unde există persoane care aşteaptă în proximitatea localului secţiei de votare”. Solicitarea vine pe fondul îngreunării procesului electoral în anumite secții de votare.

„Tinând cont de îngreunarea exercitării votului pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară, vă adresăm rugămintea să analizaţi şi să dispuneţi posibilitatea prelungirii votării după ora 21.00,acolo unde există persoane care aşteaptă în proximitatea localului secţiei de votare”, solicităMAI, într-o notă semnată de secretarul de stat Gheorghe Sorescu, potrivitDigi 24.

Biroul Electoral Central (BEC) a respins duminică, cu doar două voturi favorabile, solicitareaMAIde prelungire a votului „acolo unde există persoane care aşteaptă în proximitatea localului secţiei de votare”. Cererea a fost respinsă în contextul în care acest scenariu este prevăzut de Legea nr. 208 din 2015, care se referă la alegerile parlamentare, în timp ce alegerile locale sunt abordate de Legea nr. 115 din 2015, care nu prevede posibilitatea de prelungire a scrutinului.