„Poarta de pe Marte”, surprinsă de roverul Curiosity. NASA a publicat imagini spectaculoase (video)

„Poarta de pe Marte”, surprinsă de roverul Curiosity. NASA a publicat imagini spectaculoase (video)
Foto: captura video.

NASA a publicat, zilele trecute, imagini spectaculoase, surprinse de roverul Curiosity pe Marte.  În mai multe fotografii, apare ceea ce pare să fie o fisură într-o stâncă, relatează digi24. Fotografiile au fost publicate sâmbătă, 9 mai, pe site-ul oficial al NASA. Savanții nu au oferit mai multe detalii.

Roverul Curiosity, trimis pe Martie în 2012

Potrivit site-ului de fact-checking Snopes.com, „deși pe internet s-a propagat ideea că în imagini apare o „poartă”, reprezentanții Jet Propulsion Laboratory din cadrul NASA au declarat pentru Snopes că ceea ce apare de fapt în imagini este o simplă fisură în stânca marțiană„, relatează sursa citată.

Încă din 2012, când a fost inițial trimis de către NASA pe Marte, roverul Curiosity trimite în mod frecvent imagini spectaculoase pe Pământ pentru a afla mai multe despre atmosfera și condițiile Planetei Roșii.

„Când am început să planificăm misiunea în această dimineață, am avut o priveliște frumoasă asupra micuței margini din fața noastră, numită „The Prow”, care arată niște straturi uimitoare”, spun reprezentanții NASA.

Urmăriți B1TV.ro și pe