Poliția a dispersat cu gaze lacrimogene manifestanții la Sao Paulo

Poliția a dispersat cu gaze lacrimogene manifestanții la Sao Paulo
Foto: bbc.com

Poliția braziliană din Sao Paulo a folosit, luni, gaze lacrimogene pentru a dispersa miile de manifestanți ce susțin greva angajaților de la metrou, notează AFP.

Demonstranții au blocat la ora locală 06:00 (09:00 GMT) o arteră principală a capitalei financiare braziliene, incendiind pubele și anvelope de mașină.

Cu numai trei zile înaintea începerii Cupei Mondiale de fotbal ce va avea loc în Brazilia, angajații de la compania de metrou din Sao Paulo, metropolă ce va găzdui meciul inaugural Brazilia — Croația, au intrat în a cincea zi de grevă pentru a solicita o creștere cu 12,2% a salariilor.

Metroul din Sao Paulo transportă zilnic 4,5 milioane de persoane și este mijlocul de transport cel mai rapid pentru a ajunge la stadionul Itaqueirao.

Greva afectează parțial trei dintre cele cinci linii de metrou, iar efectele se resimt asupra transportului rutier, unde în ultimele zile s-au înregistrat ambuteiaje grave. Luni dimineață lungimea coloanelor de mașini blocate în trafic depășea 90 de kilometri în metropola braziliană ce are 20 de milioane de locuitori.

Urmăriți B1TV.ro și pe